NIŠTA LAKŠE

Poslužite se ovim francuskim trikom kako biste spriječili neugodne mirise iz kuhinje

 Unsplash
Babs, omiljena zamjenska baka na internetu, nedavno je podijelila svoj trik inspiriran idejom francuskih baka

Ako postoji jedna bitna stvar koju bi svatko trebao imati u svojoj kuhinji, onda je to ocat. Ovaj kiseli sastojak čini ukusne preljeve za salate, ali kao što mnogi znaju, to nije samo glavna namirnica za kuhanje. Ocat je također fantastično sredstvo za čišćenje kuhinje. Postoji toliko mnogo načina za korištenje starog dobrog bijelog octa, a jedan od naših omiljenih je uklanjanje neugodnih mirisa.

image
Unsplash

Babs, omiljena zamjenska baka na internetu, nedavno je podijelila svoj trik inspiriran idejom francuskih baka za uklanjanje mirisa kuhanja u kuhinji. Ako kuhate nešto smrdljivo - Babs je navela ribu kao primjer - jednostavno stavite zdjelu destiliranog bijelog octa u obližnje područje. Kiselina će s vremenom neutralizirati miris, pa će vaša kuhinja ponovno mirisati svježe i čisto.

Još uvijek primjećujete neugodan miris sljedeći dan? Ne brinite - Babs ima rješenje i za to. Napravite vlastiti prirodni potpourri kuhanjem nekoliko kriški limuna u vodi na ploči štednjaka. Kiselina će ukloniti dugotrajne mirise, a vaš dom čak može mirisati poput vrta citrusa.

image
Unsplash

Još jedan važan korak prema kuhinji koja dobro miriše jest paziti na svoje smeće. Ako kuhate nešto smrdljivo poput ribe, svakako bacite ostatke u vanjsko smeće ili pospite svoje smeće sodom bikarbonom ili drvenim ugljenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:57