MALE TAJNE...

Ovo sredstvo za njegu kože sprječava nastanak kamenca u domu

 /SHUTTERSTOCK

Postoje neke male tajne čišćenja koje mogu biti vrlo korisne kod kuće bez trošenja puno novca na kemijske proizvode koji su štetni za okoliš, a mogu i uništiti površine kojima se tretiraju. Jedna od tih malih tajna neočekivano se krije u domovima novopečenih roditelja.

Naime, tamo gdje su mala djeca zasigurno ne nedostaje proizvoda za njegu kože i hidratizaciju. Među njima je i ulje za dječju kožu kojeg su neki isprobali i na druge načine te svoja saznanja odlučili podijeliti s online zajednicom. Prema njima, ulje za dječju kožu izvrstan je saveznik u svakodnevnom čišćenju, a posebice u borbi protiv kamenca i vlage, i to zahvaljujući svojem vodoodbojnom djelovanju.

image
/SHUTTERSTOCK

Sve što treba činiti jest nakapati nekoliko kapi ulja na suhu krpu od mikrovlakana i utrljati na kupaonske i kuhinjske elemente koji su skloni nakupljanju kamenca. Zatim treba pustiti da se proizvod upije, bez ispiranja. Postupak je identičan za sve metalne dijelove poput miješalica i sudopera, a vrijedi čak i za mramorne površine. Može se navodno isprobati i na vratima hladnjaka kako bi se eliminirale aureole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 04:14