Čiste u tren oka!

Ova jednostavna metoda podiže svu prljavštinu s fuga bez upotrebe izbjeljivača, sode, kemikalija i ribanja

 BANKSPHOTOS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Svatko tko je ikad samostalno obnavljao svoj stan ili kuću točno zna koliko je važno sve radove obaviti ispravno

Bolje je odmah učiniti sve kako treba, kako se više godina ne biste morali vraćati na posao koji je već obavljen. Kada su u pitanju pločice na zidovima i na podu kuhinje ili kupaonice u potpunosti postavljene, ne treba misliti da je posao završen. Potrebno je fugirati šavove na pločicama koji će dugo trajati, a premaz zaista ostati savršen.

Ako trebate odabrati boju fuge za pločice položene na pod, onda ne biste trebali dati prednost bijeloj fug masi, čak i ako je sama pločica bijela. Nakon nekoliko dana, šavovi će postati sivi, s prljavom bojom. Iz tog razloga se svijetlo siva fuga odabire ispod bijelih podnih pločica.

image
SERENETHOS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Međutim, ako ste ipak već odabrali bijelu ili neku drugu svijetlu boju zasigurno ste uočili koliko masa za fugiranje između pločica u kupaonici može vrlo brzo biti vrlo prljava, promijeniti boju i postati neprivlačna zbog kamenca, naslaga sapuna i plijesni, a u kuhinji situacija može biti još i gora zbog masnoće, mrlja od hrane i pića.

Iako se za čišćenje fuga većina ljudi odlučuje za kemikalije ili izbjeljivač za izbjeljivanje obojenja i uklanjanje plijesni. Međutim, kemikalije i izbjeljivač mogu imati jak miris, pa čak i promijeniti boju same fuge.

Imajući to na umu, pronašli smo najbolju metodu za čišćenje fug mase bez pribjegavanja izbjeljivaču ili drugim kemikalijama.

Riječ je o parnom čistaču koji ne uključuje kemikalije ili druge proizvode za čišćenje.

Čistač na paru može činiti čuda s fugom za pločice i na vrlo jednostavan način učiniti da vaša fuga izgleda blistavo čisto.

Naime, vrućina pare lako uklanja svu prljavštinu s vaše fuge između pločica, ostavljajući ih čistima i svježima.

Počnite s punjenjem parnog čistača vodom, a zatim dodajte mali nastavak s četkom.

Zatim pokrenite aparat za paru duž linija za fugiranje i nježnim pokretima čistite dok prolazite. Trebali biste vidjeti kako mrlje nestaju dok se krećete po fugi. Možda ćete morati ponoviti postupak ako bude potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 13:23