OLAKŠAVA ŽIVOT

Otkrili smo zašto iskusne domaćice sijeku rolu papirnatih ručnika na pola

 /SHUTTERSTOCK

U kuhinji se koriste razni dodaci i alati za lakše i učinkovitije čišćenje. Ljubitelje ekološkog čišćenja razveselit će ovaj savjet pomoću jednokratnih papirnatih ručnika za rješavanje mnogih problema u domu i olakšavanje kućanskih poslova. Kako biste pojednostavili svoju rutinu čišćenja, ne morate pribjegavati otmjenim rješenjima ili proizvodima punim kemikalija za poliranje raznih površina po kući. Na primjer, od papirnatih ručnika možete napraviti vlažne maramice koje možete koristiti na većini površina.

Kako napraviti vlažne maramice s papirnatim ručnicima?

Za lakše obavljanje kućanskih poslova maramice za čišćenje velikih površina su zgodne, ali skupe, a da ne spominjemo da sadrže kemikalije štetne za okoliš. S druge strane, postoji ekološka i ekonomična alternativa: domaće maramice za čišćenje! Na taj način možete odabrati prirodni sastojak po svom izboru kako biste ih napravili i dezinficirali svoje površine poput kuhinje, kupaonice ili čak staklenih površina. Recite zbogom kemikalijama i ustupite mjesta prirodnim i organskim sastojcima nadomak vašeg doma.

Za izradu maramica za čišćenje trebat će vam:

1 rola kuhinjskog papira

1 šalica vode

1 žlica vodikovog peroksida

1 žlica sredstva za pranje posuđa

20 kapi eteričnog ulja po izboru

U posudi pomiješajte sve sastojke. Rolu papirnatog ručnika prerežite na pola i svaku polovicu stavite u posudu. Pripremljenu otopinu izlijte na papirnati ubrus i zatvorite posudu poklopcem. Zatim ju spremite u svoj kuhinjski ormarić ili gdje god držite svoje proizvode za čišćenje. Nakon što papirnati ručnici upiju otopinu (trajat će 4 sata ili preko noći), uklonite kartonsku rolu iz sredine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 04:38