Primjeri, savjeti i rješenja

Osjećate se skučeno na svom malom balkonu?

 

Proljeće je i kalendarski pred vratima, što znači da ćemo sve više vremena provoditi na otvorenom, uključujući i balkon. Stoga je bitno da poduzmete sve potrebne korake kako biste ga pretvorili u oazu za uživanje. No, što ako imate jako mali balkon na kojem se osjećate skučeno? Urediti mali balkon nije jednostavan zadatak, ali nije niti neizvediv. U ovom vam članku donosimo nekoliko primjera zaista malenih balkona, koje su vlasnici, svaki na svoj način, različitim kreativnim idejama prilagodili vlastitim potrebama. Pogledajte!

Iskoristite prostor zida

Kao i u svakom malom prostoru, tako i na balkonu treba koristiti slobodan vertikalni zid kao u ovom primjeru.

Prilagodite namještaj dimenzijama balkona

Ovaj je balkon bio toliko malen da nije bilo mjesta za klasičan stol i stolice pa je vlasnik napravio sklopivu verziju. Za malo novca od prostora koji je mogao koristiti samo za hodanje stvorio je prostor za sjedenje i uživanje.

Stvorite privatnost

Uvijek je lijepo imati vlastitu oazu, što možete postići stvaranjem fizičke prgrade: cvijećem, panelom ili vertikalnim vrtom.

Iskoristite prostor s kojim raspolažete

Još jedan mali balkon koji su vlasnici uredili za uživanje svojeg četveronožnog ljubimca.

Što kažete na vrt u žlijebu?

Ako želite vrt u svojem malom prostoru, možete ga napraviti, i to u žlijebu! Pogledajte samo ovaj vrt. Istu stvar možete napraviti i na uskom balkonu.

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 11:36