ZA UREDAN ORMAR

Odjeća vam sklizne s vješalice? Ovako osnovnu vješalicu učinite funkcionalnijom

 Unsplash
Jedna nezgoda u ormaru koja čak i najuredniji ormar pretvori u nered je odjeća koja sklizne s vješalice

Osim očite funkcije pohranjivanja odjeće, obuće i kaputa, ormari ponekad doista ponekad znaju biti svijet za sebe. Nije odjeća jedina koja tamo pronalazi svoje sklonište, ponekad tu zna biti i raznih kutija, jastuka, prekrivača, posteljine i svega drugog što želimo skriti od očiju.

Uz sve ovo što se događa u ormaru, lako je pretpostaviti da je skladištenje odjeće najjednostavnija operacija koja se događa. Ali nije! Od odluke o tome hoćete li svoju odjeću organizirati po duljini, vrsti, boji ili kombinaciji, do odabira vrste vješalica za korištenje, pohranjivanje odjeće dolazi s čitavim nizom izbora, donošenja odluka i problema.

image
Unsplash

Jedna nezgoda u ormaru koja čak i najuredniji ormar pretvori u nered je odjeća koja sklizne s vješalice. Ne samo da se izgužva odjeća koja sklizne, nego kad odjeća skroz sklizne s vješalice i završi na ničijoj zemlji na podu ispod ostale odjeće koja visi, u najboljem slučaju zaboravite na taj odjevni predmet, a na najgore, frustrirano ga tražite kad kasnite ujutro.

image
Unsplash

Ali ne morate zamijeniti sve svoje skliske plastične vješalice skupim baršunastim kako biste riješili problem nestajanja košulja i džempera. Postoji super jednostavno rješenje, a vjerojatno je negdje u vašem ormaru za rukotvorine: čistači cijevi!

image
Unsplash

Omotavanjem skliskih plastičnih ili žičanih vješalica malim trakicama za čišćenje lule, vaša odjeća ostaje uredno i sigurno visjeti.

Da biste primijenili ovo jeftino, brzo i jednostavno rješenje, držite jedan kraj čistača blizu "lakta" vješalice i čvrsto ga omotajte oko gornjeg kutnog dijela vješalice, prema kuki. Ne trebate zamotati cijelu vješalicu. Samo jedan čistač cijevi sa svake strane učinit da vaša odjeća čvrsto stoji na vješalicama, vaš ormar izgledati uredno, a odjeća na dohvat ruke, točno tamo gdje bi trebala biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 00:32