Poznato?

Odaberete boju, oslikate kvadrat i shvatite da to nije to: Ne očajavajte, napravite ovo

@phoebehoward_decorator
 Phoebe Howard
Miješanje bilo koje boje s bijelom bojom može primarnu nijansu posvijetliti, ublažiti i potpuno transformirati

Izabrati pravu boju može biti cstvar. Zaljubite se u boju na malom uzorku, ponesete je kući, oslikate kvadrat i shvatite da to nije ono što ste željeli. Ali bili ste tako blizu. "Ponekad ne mogu pronaći točnu boju koju želim, a jednostavno imam želju stvoriti nešto drugo", kaže dizajnerica Phoebe Howard za House Beautiful, čije je glavno rješenje zatim "uzeti boju koju sam mislila da želim samo da bih eksperimentirala, smanjila je na 75, 50 i 25 posto intenziteta miješajući ju s bijelom bojom." Zahvaljujući tim pokušajima možete odlučiti koji vam se spoj najviše sviđa.

image
Unsplash
David Pisnoy


Miješanje bilo koje boje s bijelom bojom može primarnu nijansu posvijetliti, ublažiti i potpuno transformirati. "Dobivena boja ponekad izgleda potpuno drugačije od osnovne!" kaže Howard. I dok biste, naravno, kod kuće mogli eksperimentirati s različitim postotcima, Howard kaže da će u trgovini gdje možete kupiti boje rado spojiti neke testne serije za vas. Ako vam se u trgovini svidi boja, ali niste sigurni hoće li biti pretamna, razmislite o povratku kući s probnim serijama od 25%, 50% i 75% intenziteta. "Samo uzimate istu boju i reducirate je", objašnjava Howard koja kaže da možete koristiti bilo koju bijelu. Dizajnerica je ovu taktiku koristila kada je obnovila Duck's Nest, drugu najstariju kuću u Palm Beachu na Floridi, s cijelim nizom sočnih pastelnih boja.

image
Phoebe Howard


Phoebe je za kuhinju odabrala odvažnu plavu boju – izabrala je istu nijansu boje za strop sobe i za tkanine koje se nalaze u detaljima u kuhinji. Za boju ormariću odnijela je tu istu nijansu u trgovinu s bojama i tražila odgovarajuću - a zatim je pomiješala 50-50 s bijelom bojom. Rezultat su ormarići koji izgledaju drugačije od stropa, ali samo su za nijansu svjetliji i blaži što ih sprječava da budu mračni ili prepotentni. Ovo je suptilna tehnika, ali ona kojoj se Howard uvijek iznova vraća jer tako dosljedno dobiva boje koje idealno funkcioniraju u prostoru. Dizajnerica kaže: "Probajte, iznenadit ćete se!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:08