OPREZ

Nikako ne spajajte ovaj uređaj u produžni kabel. To je najčešći uzrok požara

 /SHUTTERSTOCK

Jesenski dani i hladnije vrijeme potiču nas da krenemo razmišljati o grijaćim tijelima i opravilnom korištenju istih. Jeste li znali da veliki broj požara izbije upravo zbog nepravilnog korištenja kućanskih uređaja? A grijaća tijela su u velikom postotku krivci za izbijanje požara. Naime, kada se nepravilno koriste grijalice su jako opasne. Istraživanja su pokazala da kada su grijalice uzrok požara, najčešće to bude uzrokovano oporabom produžnog kabla u koji su uključene grijalice. Naime, nije svaki produžni kabel u stanju podržati različiti elektruičnu snagu uređaja koji su u njega priključeni i to uglavnom u isto vrijeme.

image
/SHUTTERSTOCK

Ako produžni kabel i grijač ostavite bez nadzora, može se dogoditi neka vrsta katastrofe, piše Krstarica. Prije nego sljedeći put uključite grijač, imajte na umu sljedeće:

1. Nikada ne ostavljajte uključen grijač bez nadzora.

2. Nemojte spavati dok vaša grijalica radi.

3. Držite grijač najmanje jedan metar udaljen od namještaja, pokrivača, odjeće i zavjesa.

image
/SHUTTERSTOCK

Umjesto da pribjegavate opasnim načinima grijanja svog doma, posvetite malo pozornosti sprječavanju izalska temperature iz vašeg doma. Nabavite traku za prozore i vrata ili neke štitnike da zadrže toplinu i da ne puše ispod vrata. Također možete koristiti foliju s mjehurićima za postavljanje na prozore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 23:16