BRZO RJEŠENJE

Nikad jednostavniji način da maksimalno pojačate svoje grijanje u domu, a košta samo 2 eura

 /SHUTTERSTOCK

Kako temperature padaju - a čak je u nekim gradovima i pao snijeg- mnoga kućanstva učestalije uključuju centralno grijanje kako bi održali ugodnu temperaturu u domu.

Međutim, s cijenama energije koje sada vrtoglavo rastu, također je od ključne važnosti osigurati da vaši radijatori ispravno rade - ne samo da će to vaš dom učiniti toplim i ugodnim, već vam može dugoročno uštedjeti novac.

Postoji nekoliko načina da osigurate učinkovito funkcioniranje sustava grijanja, kao što je odzračivanje radijatora, pa čak i postavljanje kuhinjske folije iza radijatora.

Međutim, ako vam se čini kao da nijedan od ovih trikova nije pomogao, možda bi također bilo dobro očistiti radijatore - a prema stručnjacima, to je još važnije ako imate kućne ljubimce.

"Vjerojatno ćete pronaći dlake kućnih ljubimaca, krznene loptice i sve vrste drugih prašnjavih elemenata na stražnjoj strani radijatora - sprječavajući ih da emitiraju toplinu", objasnili su profesionalci u Places for People za The Sun.

‘‘Ove nakupine mogu stvoriti izolacijski sloj koji zaustavlja izlazak topline, čineći radijatore manje učinkovitima i koštajući vas više novca.‘‘

Srećom, jedan vješti entuzijast za čišćenje, Matt Powell, javio se na TikTok kako bi podijelio kako se nosi s uobičajenim problemom - posebnom četkom za čišćenje radijatora.

Neophodno sredstvo za čišćenje, koje se može nabaviti u Temuu za oko 2 eura, čini vrlo lakim dopiranje do unutarnjeg dijela radijatora, uklanjajući svu prljavštinu pokraj koje prolazi.

Meka dlaka četke također znači da može proći čak i kroz najmanje proreze u poklopcu - tako da nema potrebe da ga ručno uklanjate.

"Tako zadovoljavajuće", rekao je Mat iz Ujedinjenog Kraljevstva dok je u videu otkrivao koliko je prašine i prljavštine izašlo iz njegovih radijatora. Pozivajući kolege ljubitelje čišćenja da ne odgađaju ovu povoljnu kupnju, dodao je: ‘‘Izvucite maksimum iz svog centralnog grijanja s jednim od ovih!‘‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:04