VEĆINA TU GRIJEŠI

Ne pritišćite ovu tipku na perilici rublja: upropastit ćete odjeću!

 /SHUTTERSTOCK

Program brzog pranja na perilici rublja sigurno vam se nekad učinio kao odlična opcija. Primjerice, kad ste u žurbi ili trebate hitno neki komad odjeće. No, jedan majstor je na Tik-Toku objasnio u detalje zašto ne biste trebali koristiti taj program kao "izlaz iz problema". On kaže da ako u perilicu za pranje rublja ubacite neke krupnije stvari, šteta bi mogla biti jako velika. Isto tako kaže da program za brzo pranje rublja utječe na daljnji rad i funkcionalnost vaše perilice. Zato je najbolje da program za brzo pranje koristite samo u slučajevima "kada baš morate" i da pritom perete laganiju odjeću. Naime, kada je u pitanju "teška" roba, ona je onda opterećenje za perilicu rublja stoga se program za brzo pranje rublja ne preporučuje.

image
/SHUTTERSTOCK

Kada je u pitanju roba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za perilicu rublja, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje. Kada perilica radi veoma brzo, ručnici se skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Onda perilica kreće "lupati" i pomicati se po prostoriji u kojoj je.

image
/SHUTTERSTOCK

Zato, program za brzo pranje koristite samo za lagane tkanine koje ne upijaju puno vode. Ipak, postoji još jedan mali trik.

-Ako nemate puno vremena, bolje izaberite program pranja rublja za pamučne stvari, a koji obično traje oko dva i pol sata. Zatim, pritisnite postavku brzine kako biste skratili vrijeme na oko sat i pol. To će perilici rublja dati dovoljno vremena da sve pravilno opere, a da ne trpi dodatno opterećenje – objasnio je majstor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:41