Olakšajte si život

Mnogi drže tanjure u kuhinjskom ormariću, ali stručnjaci tvrde da im tu nije mjesto. Evo i zašto

 PIRANKA/GETTY IMAGES

Pronalaženje pravog načina za pohranjivanje tanjura, zdjela i još mnogo toga jedan je od najvećih izazova organizirane kuhinje - pa na koji način to stručnjaci preferiraju?

Ako ste u fazi planiranja nove kuhinje, naš najveći savjet je da isplanirate gdje ćete odlagati tanjure. Općenito, puno prostora za pohranu u kuhinji ostavlja prilično puno mogućnosti, ali kada je u pitanju vaše posuđe, ako ga ostavite dok kuhinja ne bude na mjestu da donesete odluku, mogli biste otkriti da su vam mogućnosti ograničene.

Pogrešno odlaganje posuđa u kuhinji može značiti gubitak prostora, neoptimalno pozicioniranje, pa čak i rizik od oštećenja ormarića ili tanjura. Ali bilo da ste na početku preuređenja kuhinje ili pokušavate poboljšati rad postojeće kuhinje, postoji nekoliko trikova za spremanje posuđa koje dizajneri i profesionalni organizatori koriste kako bi kuhinja bolje funkcionirala.

image
LIUDMILA CHERNETSKA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Odluka o tome kako je najbolje pohraniti posuđe zapravo se svodi na jedan glavni faktor, hoćete li posuđe pohraniti visoko ili nisko.

Prije nego odlučite gdje će točno u vašoj kuhinji sletjeti posuđe, otvorite perilicu posuđa i pretvarajte se da ju praznite. Do kojeg je ormarića najlakše doći? Tamo bi trebali živjeti vaši tanjuri koje svakodnevno koristite.

Što se tiče praktičnosti, dizajneri interijera i organizatori općenito se slažu da je pohranjivanje posuđa u gornjoj polici vaše kuhinje najbolji izbor. ‘Svakodnevno posuđe treba držati na nižoj, lakše dostupnoj polici‘, kaže Amanda Wiss, osnivačica tvrtke za organiziranje doma Urban Clarity sa sjedištem u New Yorku., ‘olakšajte si svakodnevni život koliko god možete.‘ Ako imate kuhinju koja već ima gornje ormariće ili niste skloni održavanju koje dolazi s otvorenim policama, ovo je najbolji način za odlaganje posuđa.

Međutim, ako planirate novu kuhinju, duboke ladice s držačima za tanjure su vaša sljedeća najbolja opcija. To je vrsta pohrane posuđa koju često vidimo u moderno opremljenim kuhinjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. travanj 2024 21:18