HOW TO

Male stvari koje svaki trenutak čine ljepšim! Totalno retro slika ‘diže‘ svaki zid

Saznajte kako u četiri jednostavna koraka napraviti retro sliku za zid!

Kreativne Maje Zmaje vole vintage odjeću, namještaj i sitnice, make over projekte, šivanje, lijepljenje, farbanje, kreativne ljude, handmade, kuhanje i druženje, knjige, glazbu, koncerte, buvljake, skitanje... Što sve još vole pogledajte i pročitajte na njihovu blogu www.majezmaje.blogspot.hr

POTREBAN MATERIJAL: svijetlo platno, platno s uzorkom, okvir za vezenje, transfer papir, mašina za šivanje, glačalo, printer, škare, bijela akrilna boja, crvena akrilna boja, plastični poklopac ili nešto slično za miješanje boja, štapić za uši, perje u boji i skalpel ili ukrasi po želji.

1. Odaberite fotografiju i isprintajte je na transfer papir pa ispeglajte prema uputama na čisto svijetlo platno. Kada se površina ohladila, pažljivo odlijepite papir i izrežite 1 cm oko lika na fotografiji.

2. Sašijte izrezanu fotografiju cik-cak bodom na čistu i ispeglanu tkaninu s uzorkom pa namjestite tkaninu preko unutrašnjeg obruča okvira za vezenje. Postavite vanjski obruč okvira za vezenje, nategnite i poravnajte tkaninu pa stegnite vijak da se tkanina učvrsti.

3. Istisnite malo bijele boje na plastični poklopac i dodajte mrvicu crvene pa pomiješajte kako biste dobili roza boju. Pomoću štapića za uši nacrtajte krugove na obrazima.

4. Skalpelom izrežite malu rupicu uz rub i umetnite perje u boji. Ovisno o fotografiji, sliku možete ukrasiti perlicama, gumbićima, cvjetićima, vezom ili slično. Izrežite višak tkanine oko okvira za vezenje i okačite na zid!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 12:41