PREDATOR, A KOTISTAN

Životinja koju ne želimo u svom domu

Donosimo kako je se riješiti i spriječiti njen povratak.

Zasigurno ste se već susreli s ovim malom predatorom. Ptozirna, duga živoyinja s puno nogu. Radi se o jednoj od vrsta kućnih stonoga. Njen službeni naziv je štitonosna striga, ima tijelo dugačko oko 3 centimentra. žuto-zelene boje je te ima 15 pari nogu. Najčešće ćete je vidjeti na zidovima i stropovima. Voli vlažna mjesta, stoga su joj omiljene prostorije podrumi i kupaonice, ali ćete je sresti u bilo kojoj prostoriji koja ima pukotine na zidovima i povećanu razinu vlage.

Kućna stonoga možda nije lijepa za vidjeti ali zapravo je jako koristan član vašeg doma zbog toga što su joj omiljena hrana žohari, mravi, pauci i grinje. Nije opasna, ali grize. Međutim, to joj nije cilj. Vjerojatno će vas ugristi jedino ako je uzmete u ruke ali za to zaista nemate razloga.

Kako se riješiti kućne stonoge?

Iako je činjenica da je novaj mali ljubimac zapravo dobra stvar za vaš dom - svejedno ne želimo naići ovih 15 pari nogu na svojim zidovima. Jednostavno je pokupite s malom metlom i lopaticom te pustite natrag u prirodu.

Kako biste spriječili njihov povratak u prostoru morate smanjiti razinu vlage, redovito i temeljito čistiti svoj dom kako biste se riješili paukova i ostalih insekata s kojima se kućna stonoga hrani.

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. ožujak 2024 03:26