TEHNIKE BEZ GREŠKE

Kako besprijekorno očistiti staklenu površinu? Ovo su jednostavne bakine metode za ogledalo bez tragova!

 /SHUTTERSTOCK

Čišćenje ogledala može se činiti jednostavnim, ali u nekim slučajevima nije tako lako kao što mislite. Zapravo, teže je nego što se na prvi pogled čini zbog brojnih čimbenika. I s dobrim razlogom. Postizanje da ova staklena površina bude besprijekorna ovisi o proizvodu i krpi koju koristite, kao i o načinu na koji brišete. Sljedeća tehnika će vam pokazati kako bez napora dobiti ogledala bez tragova i mrlja.

Paradoksalno, čišćenje vam može ostaviti izgrebano i zamrljano ogledalo. To je površina koja može zadržati otisak prsta, ogrebotine ili tragove sredstava za čišćenje. Međutim, lako je izbjeći ovu neugodnost jednostavnom upotrebom pravog proizvoda za čišćenje i radeći ga kako treba. Osobito izbjegavanjem krpa koje ne ostavljaju dlačice. Što trebate?

image
/SHUTTERSTOCK

-bijeli vinski ocat

-krpa od mikrovlakana

-bočica s raspršivačem

Nakon što prvo obrišete prašinu sa staklene površine, ulijte ocat u bočicu s raspršivačem, a zatim poprskajte sredstvo za čišćenje izravno na ogledalo. Zatim ga obrišite suhom krpom od mikrovlakana kako biste zrcalo dobro ispolirali. Tijekom ovog procesa brisanja, brišite s desna na lijevo, a zatim odozgo prema dolje. Imajte na umu da ako dođete u iskušenje da koristite kružne pokrete, oni mogu ostaviti tragove. Također, povremeno promotrite zrcalo iz različitih kutova kako biste vidjeli jeste li promašili tragove.

Druga tehnika čišćenja je čišćenje ogledala hladnim crnim čajem. Ako se ovo čini prilično neobičnim, potonji je dobar partner u sjaju za ogledala, ali i za erkere i prozore. Nešto što duguje svom učinku odmašćivanja. Kao i kod prethodne tehnike, raspršite sprej izravno na ogledalo, obrišite ga mekom, čistom krpom i zatim osušite drugom suhom krpom.

image
/SHUTTERSTOCK

Prije nego što nastavite s čišćenjem, trebali biste početi brisanjem prašine sa ogledala i uklanjanjem svih tragova paste za zube ili drugih proizvoda. Evo nekoliko bakinih trikova koji bi vam mogli koristiti kada čistite ogledalo.

Što će vam trebati?

-alkohol za kućanstvo

-pamuk

-malo vode

-krpa od mikrovlakana

-korištena četkica za zube

Namočite pamuk u alkohol i njime kružnim pokretima tapkajte prljave dijelove ogledala. Ako vidite prljavštinu oko rubova, možete je olabaviti četkicom za zube namočenom u alkohol. Zatim nježno istrljajte zahvaćene dijelove, a zatim ih obrišite krpom namočenom u vodu za ispiranje. Koristite cik-cak pokrete i izbjegavajte pahuljaste krpe ili papirnate ručnike za sušenje. Time ćete dobiti čašu s besprijekornom završnom obradom.

image
/SHUTTERSTOCK

Što će vam trebati?

-1 žlica kukuruznog škroba

-krpa od mikrovlakana

-¼ šalice bijelog octa

-¼ šalice alkohola

Nakon što ste ulili ocat i vodu u bocu s raspršivačem, dodajte žlicu kukuruznog škroba i dobro promiješajte kako bi se prah dobro otopio. Zatim poprskajte ogledalo svojim novim sredstvom za čišćenje, pazeći da ne dodirnete područje oko staklene površine. Gurnite ručnik prema dolje, počevši od gornjeg kuta ogledala. Krećući se prema donjem kutu, napravite pokret s jedne na drugu stranu, zatim ponovite pokret s čistim, suhim ručnikom od mikrovlakana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:17