Prije i poslije

Face-lift tretman dotrajale komode: Popularan dojam istrošenosti možete postići i na ovaj način

 Berislava Picek/ CROPIX
Kreativni Bernard Kuzmić, pokazao nam je kako jednostavno, a vrlo efektno obnoviti stari namještaj

Naš dugogodišnji prijatelj i suradnik, kreativni Bernard Kuzmić, kojeg ste kroz naše tekstove već mogli upoznati kao vlasnika Ville Perunika i jednog od najljepših vrtova u Istri, uredio je staru komodu da izgleda istrošeno.

image
Berislava Picek/ CROPIX

Potreban materijal: stara komoda, brusni papir, željena boja u dvije nijanse (svjetlija i tamnija), kistovi, ručkice, vijci i odvijač

image
Berislava Picek/ CROPIX

1. Ako je komoda stara i pohabana, najprije ju je potrebno očistiti ako ima prašine, masnoće i prljavštine kako bi se nova boja bolje primila te je prebrusiti brusnim papirom (potrebno je proći cijelom površinom komode, uključujući i ladice).

image
Berislava Picek/ CROPIX

2. Koristite dvije nijanse željene boje (svjetlija i tamnija) te njima istodobno prebojite komodu, kako bi se kasnije dobile mrlje, odnosno dojam istrošenosti. Ostavite da se suši minimalno 24 sata, po mogućnosti i dulje.

image
Berislava Picek/ CROPIX

3. Kad se boja osuši, na rubovima brusnim papirom skinite sloj boje kako bi se dobio izgled patine. Na kraju ručkice željenog dizajna i motiva, kupljene u paketu s vijcima, pričvrstite na ladice.

image
Berislava Picek/ CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:16