SVEMOGUĆI OCAT

Evo zašto biste trebali uliti ocat u svoje glačalo, vaša odjeća će vam biti zahvalna

 /SHUTTERSTOCK

Ocat u spremniku glačala, jedan od najstarijih i najučinkovitijih trikova za održavanje ovog uređaja. Zbog toga biste i vi to trebali učiniti. Glačalo je zasigurno jedan od najčešće korištenih aparata u našim domovima. Ima onih koji ga koriste svakodnevno, drugih koji ga koriste povremeno, ali u svim slučajevima on je ključan i neophodan u određenim prilikama.

Stoga je važno održavati glačalo u dobrom stanju, inače se vaša odjeća i drugi predmeti također mogu oštetiti. Kako bi se osigurala njegova trajnost, potrebno ga je redovito čistiti.

Koje su to korisne metode za uklanjanje svih tragova kamenca koji se nakupljaju u unutarnjem spremniku?

Ocat u spremniku glačala

Kako biste uklonili sve tragove kamenca koji se nakuplja u spremniku i koji su začepili rupe kroz koje para izlazi iz glačala, možete upotrijebiti jedan od sastojaka kojih sigurno neće nedostajati u vašoj smočnici, poput bijelog octa. Ovaj trik možete koristiti i ako čestice hrđe izlaze iz rupa iz kojih izlazi para i oštećuju vašu odjeću.

Evo kako ukloniti sve ostatke kamenca s glačala

Upotrijebite 2 decilitra destiliranog bijelog octa sa 6 decilitara destilirane vode i ulijte u spremnik glačala, koji uvijek treba biti hladan i ne spojen na struju. Ako je količina kamenca veća, povećajte dozu octa ili ga koristite samostalno.

Uključite glačalo i pustite da se zagrije oko 5 minuta. Ocat izbacuje mineralne naslage, što olakšava čišćenje. Pritisnite gumb za paru oko 20 do 30 sekundi i ponovite ovaj postupak oko šest puta. Zatim pustite da se ohladi, a zatim ispraznite spremnik.

U svakom slučaju pričekajte da se glačalo ohladi. To će vam pomoći da se ne opečete. Pregledajte rupe iz kojih izlazi para i provjerite ima li u njima bjelkastih ostataka. Ako ima ostataka, uklonite ih čačkalicom ili starom četkicom za zube.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:49