životni prostor i ušteda

Električar šokirao tvrdnjom koji mali kućanski aparat treba obavezno isključiti preko noći: Račun za struju može biti dvostruko manji

 ALXPIN/GETTY IMAGES

Naravno da svi želimo znati kako smanjiti (često jako visoke) račune za struju. Jedan električar sada je na internetu otkrio kako smanjiti račun za struju i to na vrlo jednostavan način. Kaže, ako razmislite što u vašem domu troši najviše električne energije, sigurno nećete pomisliti na običan usmjerivač za spajanje na internet. Budimo iskreni, na njega nekako i zaboravimo da postoji u svakodnevnim aktivnostima. savjetuje kako možete smanjiti račun za struju. No, ovaj stručnjak tvrdi da ako ga ostavite uključenog cijeli dan, trošit će znatno više električne energije.

- Stoga biste trebali obratiti pozornost na energetsku učinkovitost routera prije nego što ga kupite i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stanju mirovanja - objasnio je električar.

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se router ne može isključiti jer koristi i telefonsku liniju. Ako je to slučaj, savjet je da nabavite router koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fija kada nije u upotrebi, prenosi Krstarica.

Internet router ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, no opet bi ga bilo poželjno isključiti kada nije u uporabi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:35