U SAMO PAR MINUTA

Donosimo vam kako ukloniti ogrebotine s površine stakla u tri laka poteza

 HOUSE BEAUTIFUL/BRAD HOLLAND
Kad naletite na blago iz prošlosti s oštećenjem na staklu odnesite ga kući jer već imate ono što vam treba za popravak

Izgrebano staklo i tragovi ogrebotina ne bi vas trebali spriječiti da preskočite dobru ponudu na koju ste naišli na sajmu kao naprimjer prekrasno antikno zrcalo s nekoliko ogrebotina, pogotovo jer je popravak ogrebotina na staklu lakši nego što mislite.
Sljedeći put kad naletite na blago iz prošlosti s oštećenjem na staklu slobodno ga odnesite kući jer vjerojatno već imate ono što vam treba za popravak. Naime radi se o samo dvije stvari u kućanstvu koje su vam uvijek na dohvat ruke, a ključne su za uklanjanje površinskih ogrebotina na staklu – pasta za zube i krpa od mikrovlakana. Evo kako se riješiti ogrebotina u samo tri jednostavna koraka.

image
HELIN LOIK-TOMSON/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO


Trebati će vam:

1. Krpa od mikrovlakana
2. Pasta za zube
3. Voda
4. Ocat

image
Amazon


Prvi korak:

Dobro obrišite površinu stakla, a zatim nanesite sloj paste za zube na ogrebotine. Izbjegavajte paste za zube koje su u gelu, najbolje je koristiti marke s većom količinom abraziva poput onih koje u sebi sadrže sobu bikarbonu. Takve paste su sigurne za vaše zube, a ujedno su dovoljno nježne da uklone sve ogrebotine, a da ne prouzrokuju veću štetu na staklu.

Drugi korak:

Nekoliko minuta trljajte pastu za zube po ogrebotini. Nakon što osjetite da je područje glatko isperite višak vodom i očistite drugom krpom od mikrovlakana. Ponavljajte dok ogrebotina ne nestane.

image
HOUSE BEAUTIFUL/BRAD HOLLAND


Treći korak:

Pomiješajte omjer destiliranog bijelog octa i vode u omjeru 1: 1 u posudi. Ovaj pripravak koristite kao sredstvo za čišćenje stakla i potom ga obrišite čistom krpom od mikrovlakana za konačni rezultat bez tragova. Izbjegavajte papirnate ili platnene ručnike kako biste imali površinu bez dlačica.

Ako ogrebotine nisu površinske ili ako se zaštitna glazura podiže, nazovite stručnjaka da procijeni najbolji način popravka. Za potpuno obnavljanje stakla postoje različiti načini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 21:58