KAKO LAGANO!

"Dno zagorjele tave sada izgleda kao novo, a trebalo mi je samo nekoliko minuta za to"

 @ramdeep.osahan/Tik Tok

Svi koji provode puno vremena u kuhinji uvijek vode veliku bitku s čišćenjem, kako cijele kuhinje tako i posuđa. Nažalost, svi oni koji koriste plinski štednjak dobro znaju kako lako dno posuda promijeni boju uslijed zagrijavanja, odnosno zagori. Naslage masnoće grijane pod otvorenom plamenom nekada se stvrdu do te razine da biste jednostavno htjeli samo baciti tu posudu ili tavu. Srećom, postoji mnogo savjeta za čišćenje, u današnje vrijeme na sve strane, ali društvena mreža TikTok i dalje prednjači kada su u pitanju jednostavni, brzi i jeftini savjeti za čišćenje.

Danas vam donosimo takav jedan brzi i laki trik za čišćenje zagorenih posuda. Pokazat ćemo vam kako očistiti vanjsko dno zagorene posude i učiniti je potpuno sjajnom i kao novom.

Zahvaljujući TikTok korisniku @ramdeep.osahan, više se nećete živcirati zbog zagorenog dna vaših posuda. Ovaj Tiktoker donosi upute korak po korak:

1: Grubo obradite

Okrenite tavu naopačke i pređite čeličnom vunom preko zagorjelog dna.

2: Dodajte sol i sodu bikarbonu

Na dno pospite nekoliko prstohvata soli. Isto učinite s nekoliko prstohvata sode bikarbone.

3: Deterdžent

Poprskajte deterdžent za suđe preko svega, dovoljno da se rasporedi po dnu. Zatim protrljajte čeličnom vunom da se sve sjedini.

4: Ostavite da odstoji

Položite papirnate ručnike po cijelom dnu. Potpuno natopite bijelim octom i ostavite nekoliko minuta da smjesa djeluje

5: Otkrijte čisto dno posude

Uklonite papirnate ručnike, obrišite prljavštinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 08:09