NAPRAVITE SAMI

Dašak ljeta na stolu: kako napraviti morski set za sol i papar od školjaka... I ponosno ga izložiti na stol, da ga svi vide!

 Privatni album
Martina Palić, na instagramu poznata kao @mako.hr, pokazuje kako brzo, lako i jefitino izraditi dekoraciju

Martina Palić je pravnica i vlasnica malog obrta, koja svakodnevno miješa pravnu literaturu, dizajn interijera, fotografiju i DIY. Stoji iza instagramskog profila @mako.hr i web stranice Makoland, gdje uz savjete za uređenje doma u svojem shopu nudi Moonprinte, personalizirane darove za čuvanje uspomena, koji su trenutačno među kupcima nešto što se obavezno mora imati... Ovaj put pokazuje vam kako brzo i lako izraditi ljetnu dekoraciju za pet.

image
Privatni album


Potreban materijal: dvije veće, temeljito očišćene školjke, daskica/kamen ili neki treći prirodni materijal (nešto veći od površina školjkica), vruće ljepilo, zlatni sprej, plastična folija

Korak 1:
Zlatim sprejem iz blizine pošpricajte plastičnu foliju čime ćete na minutu ili dvije dobiti lokvicu tekuće zlatne boje. Rub obje školjke provucite kroz boju dok je tekuća kako bi školjke dobile nepravilan zlatni rub. Ostavite da se boja osuši.

image
Privatni album


Korak 2:
Vanjske strane školjaka zalijepite vrućim ljepilom za sredinu daskice/kamena/mramora tako da stoje što je moguće ravnije. Ostavite da se ljepilo osuši.

image
Privatni album


Korak 3:
U školjkice dodajte sol i papar ili druge začine po želji, pazeći da ne dodiruju zlatni rub s obzirom na to da isti nije food safe. Po želji, na donju stranu daskice/kamena zalijepite zaštitni filc kako bi spriječili grebanja stola i vaš morski set za sol i papar od školjaka spreman je za posluživanje.

image
Privatni album

Evo rezultata:

image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:13