Isprobana metoda

Bez otrovnih para, pećnica se čisti dok vi spavate! Novi recept oduševio sve

Unsplash
 Courtney Smith
Chantel Mila poznata je nadaleko zahvaljujući svojim jednostavnim trikovima za čišćenje doma, a sada je podijelila jedan za pećnicu

Probuditi se ujutro i pronaći cijeli dom čist i uredan je nešto o čemu možemo samo sanjati, ali jedna korisnica TikToka olakšala nam je bar dio puta tako što je otkrila svoj način čišćenja pećnice koji se zapravo odvija dok vi spavate.

Chantel Mila podijelila je svoju tehniku čišćenja pećnice na Instagramu i TikToku na oduševljenje obožavatelja koji su od nje tražili savjete u vezi dosadnih poslova.



"Čišćenje pećnice bio je moj najtraženiji video i radila sam na rješenju gotovo 6 mjeseci", objavila je u naslovu videozapisa na Instagramu. Nakon isprobavanja toliko različitih DIY metoda, otkrila sam da se ova mješavina pokazala najučinkovitijom i da nema jakih ili otrovnih para što je toliko važno za mene i moju obitelj."

Čišćenje započinje tako što ćete napraviti pastu od sode bikarbone, deterdženta za pranje posuđa i vode te potom nanesete tu smjesu na unutrašnjost pećnice i ostavite je preko noći. Sljedećeg dana Chantel je samo obrisala pećnicu, uključujući sve tvrdoglave naslage, te je sve još jednom prebisala bijelim octom.

"Soda bikarbona je alkalna i razgrađuju kiselu masnoću u pećnici", objasnila je Chantel. "Deterdžent za pranje posuđa također pomaže u omekšavanju masti što olakšava posao."

image
Unsplash


Pokazalo se da je ova ideja australske majstorice za čišćenje hit među njezinim pratiteljima, a i svima kojima je potreban brzi trik za čišćenje pećnice.

"Nisam uspio pronaći djelotvorno sredstvo za čišćenje, ovo izgleda nevjerojatno!", napisala je jedna osoba u komentarima.

U međuvremenu su drugi korisnici htjeli znati hoće li tehnika funkcionirati i na štednjaku. Iako Chantel, koja na svojim društvenim mrežama redovito dijeli mnoge trikove za čišćenje i savjete za kućanstvo, to nije isprobala, vjeruje da bi to moglo biti jednako učinkovito. Nije iznenađujuće što je drugi pratitelj tada komentirao da bi trebali "pronaći negdje gdje se bikarbona prodaje u rinfuzi", nagovijestivši da će i oni pokušati ovaj laki i jeftini trik.

Znači, ako očajnički želite imati blistavu pećnicu, a ne želite provesti sate ribajući je, možete isprobati ovaj trik i riješiti se muka. Također smo vam već ranije pisali o čišćenju pećnice uz pomoć tablete za perilicu suđa što se jednako tako pokazalo kao jako učinkovito i jednostavno, te povrh svega jeftino rješenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:22