DEKORACIJA & ORGANIZACIJA

8 jednostavnih načina za pametnu transformaciju malih prostora

 

Svi koji žive u malim prostorima dobro su upoznati s nedostatkom prostora za pohranu stvari. Gomilanjem stvari smanjuje se također prostor za kreativnost i dekoraciju vaše male oaze. Stoga vam u ovom članku donosimo 11 načina i rješenja za pospremanje i dekoraciju koji bi vam mogli biti od velike pomoći tijekom osmišljavanja interijera malog prostora.

1. Jednostavni materijali i puno ormarića

U svoj prostor postavite što više elemenata čija je glavna funkcija pospremanje stvari. Međutim, pripazite na to da se držite jednostavnih materijala i neutralnih boja. Poneki uzorak može biti dobrodošao, međutim, jednostavnost u korištenju materijala i boja će prostoriju učiniti prozračnijom.

2. Pametna rješenja za pospremanje stvari

Osim klasičnih ormara i ormarića, pobrinite se da namještaj koji uzimate također ima prostor u koji možete pospremiti stvari. Primjerice, kauč za dnevni boravak ili za balkon. Također vam savjetujemo da se odlučite na krevet koji ispod sebe ima mjesta za dodatne ukrasne kutije. Dekorativno će izgledati lijepo, a stvorit će vam dodatno mjesto za spremanje.

3. Odvojite mjesto za rad

Možda ponekad radite od kuće, a možda vaša djeca pišu domaće zadaće… Ako u svim spavaćim sobama nemate mjesto za radni stol, postavite ga u dnevni boravak gdje će biti dostupan svima, a u spavaćoj i dječjoj sobi uštedite na prostoru. Vizualno ga možete odvojiti od ostatka prostora zanimljivim šarenim tapetama i tako ste stvorili svoju malu kreativnu oazu.

4. Dodajte malo uzoraka

Ako ste se odlučili za jednostavan i jednostavan namještaj, upotpunite ga šarenim uzorcima. Zavjese ili ukrasni jastuci podignut će svaku prostoriju. Tako nećete narušiti onaj osjećaj prozračnosti u prostoru, a učinit ćete ga toplijim.

5. Iskoristite svaki centimetar hodnika

Ako je vaš hodnik malen i uzak, svejedno ga možete iskoristiti i napraviti dodatan prostor za pohranu stvari. Postavite visoke police, a na njih ukrasne kutije ili košare.

6. Učinite kupaonicu opuštajućom oazom

Učinite svojih nekoliko kvadrata kupaonice ugodnim za boravak. Ručnik zanimljivog uzorka, čašica za četkice i vaza s cvijetom će transformirati vašu kupaonicu u roku odmah.

7. Velika ogledala

Ogledala vizualno povećavaju prostor i donose mu više svjetlosti. Savjetujemo vam da postavite velika ogledala nasuprot prozora kako biste dobili više svjetla i dodatan osjećaj prozračnosti u prostoru.

8. Police na zidovima

Police su najfunkcionalniji način dekoriranja zidova. Umjesto da bušite zidove i postavljate slike, na police možete prisloniti i slike i knjige i dekorativne predmete. Ovdje možete pogledati detaljnije kako urediti policu, a da izgleda savršeno skladno.

Izvor: idealhome.co.uk

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 08:00