NOVOST

Vargon predstavlja promjene u vodstvu i jačanje suradnje s Wienerberger grupom

 

 

Tvrtka Vargon, vodeći hrvatski proizvođač cjevovodnih sustava, 1. siječnja 2024. godine ponosno je predstavila značajnu promjenu u svom vodstvu. Tin Ban, predsjednik Uprave tvrtke Wienerberger, preuzeo je ključnu ulogu predsjednika Uprave Vargona uz kojeg su Marko Šustić kao financijski direktor i član Uprave te Tomislav Franko kao komercijalni direktor i član Uprave. Marko Šustić nastavlja istu funkciju obnašati i u Wienerberger Hrvatska, Slovenija, Bosna i Srbija te Semmelrock Hrvatska, dok će Tomislav Franko i dalje biti odgovoran za komercijalno poslovanje Wienerberger Hrvatska i Slovenija. Ova važna akvizicija uslijedila je nakon nedavnog preuzimanja Vargona od strane austrijske grupacije Wienerberger, koji je time dodatno osnažio svoju poziciju kao sveobuhvatni partner u građevinskim materijalima na europskom tržištu.

Vargon, osnovan 1990. godine u Rijeci, impresionira svojim bogatim iskustvom i inovativnim pristupom u proizvodnji plastičnih cijevi. Tvrtka nudi širok asortiman kvalitetnih rješenja za kućne vodovodne i kanalizacijske instalacije, uključujući Vargokal, Vargoterm i Vargoplen sustave. Osim po proizvodnji, Vargon je prepoznatljiv i po snažnom fokusu na ekološkoj održivosti, koristeći reciklirane materijale, energetski efikasne proizvodne procese te investicije u solarnu energiju kako bi minimizirao svoj ekološki otisak. Tin Ban, uz svoju trenutnu ulogu predsjednika Uprave Wienerbergera, preuzeo je i dužnost predsjednika Uprave Vargona. Njegovo imenovanje označava novu eru za Vargon, otvarajući mogućnosti za daljnji rast i inovacije, a ključnu ulogu u razvoju tvrtke, stvarajući temelje na kojima Vargon nastavlja graditi svoju budućnost, igrao je Goran Brašnić, koji je do sada bio generalni direktor i vlasnik.

Vargon se odlikuje svojim inovativnim rješenjima u proizvodnji plastičnih cijevi, neprestano prateći suvremene trendove u tehnologiji i proizvodnji. Integracijom s Wienerberger grupom, Vargon sada proširuje svoju ponudu te s Porotherm zidnim rješenjima, Tondach krovnim rješenjima, Wienerberger Leadax Roov krovnom membranom i Semmelrock opločenjima nudi sistemska rješenja za odvodnju i dovod vode, a značajan potencijal rasta Wienerberger očekuje i kroz suradnju s Pipelifeom. Ova promjena ne samo da jača poziciju Vargona na tržištu Jugoistočne Europe, već i potvrđuje predanost tvrtke održivom razvoju i inovacijama, zadržavajući istodobno vjernost misiji unapređenja industrije i svakodnevnog života. Poslujući iz svoje proizvodne lokacije u blizini Rijeke, tvrtka je ostvarila prihod od 26,4 milijuna eura u 2023. godini uz radnu snagu od oko 250 zaposlenika.

Integracijom s Wienerberger grupom, Vargon je spreman suočiti se s novim izazovima i prilikama, zadržavajući svoju posvećenost vrhunskoj kvaliteti i ekološkoj osviještenosti. Tvrtka ostaje predana unapređenju industrije i stvaranju održivije budućnosti te se kroz očuvanje planete, strategiju održivosti, water management i bioraznolikosti savršeno uklapa u priču Wienerberger grupe. Vargon će iskoristiti Wienerbergerovu kompetenciju rješenja i diverzificirati se u infrastrukturna rješenja i tako proširiti Wienerbergerov portfelj proizvoda u in-house segmentu, kao i u području infrastrukture.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 03:08