ODUZIMA DAH

Želimo jesti u ovakvoj blagovaonici, uređenoj prema stilu jedne od najljepših žena svijeta

 www.ritzcarlton.com
Predsjednički apartman ženevskog hotela The Ritz-Carlton nedavno je preuređen u čast Grace Kelly i njenog supruga, princa Rainera III.

Bila je jedna od najljepših žena svijeta, holivudska ikona i omiljena plavuša iz Hitchcockovih filmova. Američka glumica i princeza od Monaka Grace Kelly bila je sinonim za eleganciju i klasiku puno prije nego su na modnoj sceni zablistale princeza Diana, Kate Middleton, kraljica Letizia, danska princeza Mary i vojvotkinja Meghan Markle. Iako je od njene smrti prošlo gotovo 38 godina, Grace Patricia Kelly i dalje je nepresušna muza brojnim umjetnicima i dizajnerima.

Rođena u dobrostojećoj američkoj obitelji 20-ih godina prošloga stoljeća, ova ljepotica, usprkos očevom protivljenju, odlučila je slijediti svoj glumački san. Nakon što je 1949. godine debitirala na Broadwayu, prvu zapaženiju ulogu imala je u kultnom vesternu “Točno u podne” redatelja Freda Zinnemanna. Nakon što je s pustolovnim filmom “Mogambo” osvojila filmske kritičare, 1954. godine postaje miljenica i muza Alfreda Hitchcocka. Iste te godine osvaja i nagradu Oscar za glavnu žensku ulogu u filmu “Provincijalka”.

image
Grace Kelly
HOLLYWOOD ARCHIVE/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, svoju najljepšu životnu bajku doživjela je udajom za jednog od najpoželjnijih neženja toga doba, monegaškog princa Rainiera III. Njihova ljubavna priča jedna je od onih koje i danas fasciniraju svijet i o kojima će se zasigurno pričati još mnogo godina. Glamurozno vjenčanje proglašeno je događajem stoljeća, a putem malih ekrana pratilo ga je više od 30 milijuna ljudi.

Da je Grace doista bila utjelovljenje čiste elegancije potvrđuje i činjenica da je ova holivudska diva s puno stila nosila glamurozne i otmjene kreacije s potpisom mnogih poznatih europskih dizajnera. Suknje A-kroja, naglašen struk, gola ramena, ženstvene haljine te zanimljivi dodaci poput torbica i elegantnih šalova bili su samo dio istančanog stila ove moderne princeze. S toga ne čudi kako je legendarna Hermèsova torbica nazvana po njoj - Kelly bag.

Divljenje dizajnerske scene likom i djelom Grace Kelly ne prestaje ni danas. Dokaz tomu je višemilijunski redizajn interijera predsjedničkog apartmana luksuznog hotela The Ritz-Carlton u Ženevi. Naime, upravo je ovaj 155-godišnji hotel bio omiljena destinacija pokojne princeze i njenog supruga, zbog čega su vlasnici hotela prije četiri godine jedan apartman odlučili urediti u njenom stilu.

Grace Kelly Suite, kako su ga vlasnici nazvali, unutar svojih 100 četvornih metara skriva spavaću sobu s pogledom na ženevsko jezero, prostrani dnevni boravak, čajnu kuhinju te blagovaonicu za šest osoba koja oduzima dah. Svaki kutak apartmana odiše elegancijom koji je krasio nikada prežaljenu princezu od Monaka. Unutar tog raskoša nama je ovoga puta za oko zapela minimalistički uređena blagovaonica. Krase ju klasični bijeli zidovi, visoki strop s jednostavnim štukaturama i zlatni okviri na zidovima koji prostoru daju dašak glamura. U samom središtu prostorije smjestio se otmjeni blagovaonski stol za šest osoba s modernim svijetlo sivim stolicama.

Iako si mnogi od nas ne mogu priuštiti noćenje u ovom luksuznom hotelu, koje iznosi 2.960 kuna (470 dolara), to ne znači da dašak glamura i bezvremenskog stila Grace Kelly ne možemo unijeti u naše domove. I to uz odabrane komade namještaja i dekorativne artikle iz PRIMA trgovina.

image
PRIMA/Hanza Media

Kliknite za više informacija o proizvodima:Okvir za slike, Barok; Stropna svjetiljka, Erez; Ukrasna vaza, Agata; Dekoracija, Leaf; Ukrasna posuda, Barok; Svijećnjak, Amina; Pladanj, Agata; Fotelja, Tenor; Ukrasna posuda, Agata; Komoda s tri vrata i dvije police, Liberta; Moderni stol na razvlačenje, Avano

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 23:06