revitalizacija

Završena rekonstrukcija objekta Veleučilište Karlovac: U Atriju znanja učit će se i o pivama

 Veleučilište Karlovac
Obnova je sufinancirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt je vrijedan 39,051.385 kn

U ambijentu prekrasne Zvijezde, starog dijela Karlovca čije su povijesne zgrade nažalost jako zapuštene, veliko je osvježenje završena rekonstrukcija velikog objekta Veleučilišta u sklopu projekta EU Atrij znanja, koji je otvoren prošli tjedan.

image
Veleučilište Karlovac

Adaptirana je i proširena mini pivovara te uređen i opremljen kemijsko, mikrobiološki i senzorni laboratorij. Posebno je atraktivna kupola kojom je natkriven atrij nekadašnje zgrade vojarne stare više od 300 godina, a u atriju se smjestio Interpretacijski centar. Uređeno je i potkrovlje s knjižnicom... Zgrada je dobila i energetsku ovojnicu.

image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Tomislav Krišto/Cropix

Adaptirana je i proširena mini pivovara te uređen kemijsko, mikrobiološki i senzorni laboratorij, a jako je atraktivna kupola kojom je natkriven atrij

image
Tomislav Krišto/Cropix
image
Viši predavač Goran Šarić snimljen u prostorijama u kojima studenti rade svoje prve pive
Tomislav Krišto/Cropix

Obnova je sufinancirana sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a projekt je vrijedan 39,051.385 kuna. Rekonstrukcija zgrade Veleučilišta je provedena kako bi se unaprijedilo znanstveno-istraživačku infrastrukturu, nabavljena je oprema za znanstveno-istraživački rad u području prehrambene tehnologije - pivarstva, te za organizacijsku reformu znanstveno-istraživačkih kapaciteta VUKA u području prehrambene tehnologije.

image
Veleučilište Karlovac

Ovaj je objekt odličan primjer revitalizacije kulturno-povijesne baštine za suvremeno obrazovnu namjenu te znanstveno-istraživački centar. Projekt obnove glavne zgrade Veleučilišta na Strossmayerovu trgu počeo je krajem 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 10:40