BLAGDANSKA BAJKA

Vila u Vrbovskom u kojoj je sve djelo ruku jako zaljubljenog bračnog para

 HRVOJE SARŠON/
Stefani Jadro Štefančić i njezin suprug Darko obožavaju Božić pa svake godine svoju vilu u Vrbovskom ukrašavaju sami, a ove su zajednički izradili jaslice od tri metra

Ljubitelji božićnog ugođaja uživat će u posjetu vili za odmor Zora House u Gorskom Kotaru. Kuća se nalazi u Vrbovskom i izgleda poput prave božićne bajke, a uredili su je vlasnici, Stefani Jadro Štefančić i njezin suprug Darko Štefančić uz malu pomoć prijatelja.

image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/

- Suprug i ja obožavamo Božić i stalno nešto kupujemo, čak i ljeti! Svake godine dodajemo novi sadržaj. Krenuli smo s velikim saonicama i sobovima i golemim okićenim jelkama, ali stalno dodajemo nove lampice i ukrase. Jelke su nam ove godine potpuno drugačije, jedna ima čak 7500 lampica. Sve pripremimo u svojoj radionici pa kitimo oko pet dana i to cijeli dan, bila vani kiša ili snijeg - kaže Stefani.

image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/

Ove godine u prvom su planu jaslice velike tri metra. Imaju planine, rijeku, jezero, male kućice, figure, livadu, štalicu, crkvicu… A njih je Stefani počela raditi još u rujnu.

- Puno rezbarenja, puno boje, sitnih detalja, baš sam se totalno uživjela u cijeli proces. Štalica ima čak i funkcionalan dimnjak. Zanimljivo je da sam tijekom izrađivanja stalno mijenjala njihovu veličinu, a kako su bivale sve veće i veće, mom mužu je kosa na glavi postajala sve veća i veća. Na kraju nije imao izbora, nego napraviti potpuno novu kućicu u kojoj su sad smještene jaslice. Stvarno ga moram pohvaliti, radio je do ponoći svaki dan, a ujutro na posao - bit će da me jako voli. Da budem iskrena, najveći problem je bio kako jaslice transportirati do vile. Imali smo pomoć divnih prijatelja pa zahvaljujući njima nemaju niti jednu ogrebotinu. Baš smo svi guštali, smrzli se, ali i grijali uz kamin u vili Zori, fino jeli i svi smo presretni kako je ispalo na kraju - kaže Stefani.

image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/

Niti jedna godina ne može proći bez djedice u saonicama, kojeg djeca obožavaju. Prethodnih godina imao je oko 1,5 metra, a ove je stigao djedica od 3,2 metra. Vlasnica ističe da je uređenje kuće iznimno bitno, ali ono njima najbitnije je kakve emocije izazove u gostima, pogotovo najmlađima. Osmijeh kad prvi put vide djedicu, velike borove, lampice, pa ako još ima i malo snijega - to je doživljaj koji će pamtiti cijeli život.

image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/

Inače, vila Zora House se nalazi na pola puta između Rijeke i Zagreba, tri minute od kanjona Kamačnik, koji je poseban u svako godišnje doba. Gostima su na raspolaganju tri prostrane sobe, dnevni boravak, kuhinja i dvije kupaonice, jedna s walk in tušem, druga s hidromasažnom kadom. Tu je i vanjska zatvorena terasa s kaminom za roštilj ili peku, koja se može koristiti i kada vani pada snijeg te wellness s velikim hot tubom za sedam osoba i suhom finskom saunom. Vila Zora House je idealna za smještaj dvije obitelji, mada dolaze i parovi na romantičan tjedan ili grupe.

image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/

- Sve je izrađeno po mjeri, od namještaja nadalje. Kupili smo jedino stolice za kuhinju jer je meni baš zapalo oko za njih, ali sve ostalo je napravljeno po mom nacrtu. Recimo, sobu s crnim namještajem smo u cijelosti napravili suprug i ja. Napravljena je od pune hrastovine, s posebnom slikom koja je uzglavlje kreveta i svijetli. Svi ti detalji su u pravilu produkt naših pokušaja i pogrešaka. U svakom slučaju, puno smo naučili. I još bih izdvojila naš grijani bazen, koji ima i bazensku kupolu. Kupanje dok pada kiša je nešto posebno. To stvarno treba probati, a pogotovo kad je vani hladnije, a unutra 30 stupnjeva. Inače nam je bazen u funkciji svake godine od 1. svibnja do 31. listopada - kaže Stefani.

image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/

Vila Zora House je idealna za dvije obitelji, mada im dolaze i parovi na romantičan tjedan ili grupe prijatelja. Što se tiče unutrašnjeg uređenja, u kući je puno originalnih i zanimljivih starih stvari.

image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/
image
HRVOJE SARŠON/

- Luster u kuhinji je od moje pokojne none i star je oko 80 godina, ali mi smo promijenili žice, a ja sam prefarbala dijelove koje sam htjela i ispalo je posebno. Također, u kući ima puno detalja koji nas vežu za nekoga iz obitelji: stara harmonika, ukrasi koje je moja obitelj kupila prije 20 i više godina itd. Nit vodilja za uređenje vile Zora House je bila priroda, drvo, miris drva, kamen, prirodni materijali, puno biljaka... Sve se svodi na toplinu koju nam daje priroda uz nekoliko bitnih starinskih stvari. Željeli smo napraviti mjesto gdje ćemo mi htjeti uživati, a onda da se i naši gosti osjećaju kao doma, opušteni i da se zabave - kaže Stefani Jadro Štefančić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:34