NOVO MJESTO

U blizini zagrebačkog Britanca otvoren restoran Kuća tete Ane

 DARKO TOMAŠ/CROPIX
Simpatični, mali prostor za ljubitelje vegetarijanske hrane

Restoran Kuća tete Ane svoja je vrata gostima otvorio u lipnju. Smještena je tik do zagrebačkog Britanskog trga, u Arnoldovoj 1, i idealno je mjesto za sve one koji žele pojesti vegetarijanski (i poneki veganski) obrok. Prostor u kojem se restorančić smjestio nije velik - riječ je o samo 20 kvadrata, zbog čega je izazov bio daleko veći nego kod uređenja drugih restorana. Kako stvoriti prostor koji će biti ugodan, u kojem će se gosti osjećati kao da su zaista došli na ručak kod neke svoje tete, a da prostor pritom bude prozračan? Jer, svoje su mjesto pronašli i goblen na zidu, starinski sat i lončić, no oni su donijeli štih staromodnog, ali prostor nisu zatrpali.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

- Napravili smo malu galeriju, koja daje šarm i intimnost prostoru. Napravljena je od čelične ograde i drvenog poda koji daju poseban odnos starog i modernog štiha. U prostoru je trenutno devet sjedećih mjesta, od kojih su dva smještena uz kamin koji osim što je dekorativan, služi i za usluživanje hrane i pića, a može biti i opuštajuće mjesto kao šank - kaže vlasnica Taiba Redžepagić i dodaje kako su stolovi dovoljno udaljeni da bi njihovi gosti mogli ručati i pritom biti sigurno distancirani od drugih.
Prostor sadrži klasičnu eleganciju i grube metalne elemente. Dominiraju razne drvene nijanse, te stakleni i metalni detalji. Vanjski dio lokala je na maloj terasi na kojoj su smještena dva stola, a uskoro će biti i prilaz za osobe s invalidnošću, kako bi osobe u kolicima mogle bez problema doći na ručak.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

- Prostor smo uređivali uz pomoć prijatelja majstora, a i sami smo se bacili u zidarske pothvate. Namještaj smo skupljali i preuredili ga za naše potrebe, kako bi se uklopio stilom i karakterom kakvim odiše i sam prostor. Stolice koje smo kupili za galeriju su još imale izblijedjele etikete drvne industrije iz Požege od punog drva. Lijepo se prisjetiti vremena kada su kod nas takve industrije radile punom parom, a i s vremenom one nisu izgubile svoju kvalitetu - ističe Taiba.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Chefica je Ema Malogorski, koja je zadužena za hranu, koja je svakog dana drugačija i kreativna. Kuća tete Ane nudi zaista cjelokupan doživljaj - gosti mogu naručiti štrudlu od jabuka ili bučnicu, varivo ili neki drugi vegetarijanski obrok pripremljen od namirnica iz vlasničina vrta. Uz sve to, mogu se osvrnuti oko sebe i lako zamisliti da su zaista došli pojesti ručak kod neke tete Ane.

Više na Facebook stranici Kuća tete Ane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 09:10