Ima dobru energiju

Topli dom instruktorice joge. Jako cool mali stan unatoč skromnih 46 kvadrata

 MAX BURKHALTER/
Stan ispunjen svjetlom i prirodnim elementima učinkovito koristi raspoložive kvadrate, a zrači opuštenom i cool atmosferom

Znamo da volite male prostore i zato vas danas vodimo u jedan prekrasan studio apartman u New Yorku, na Manhattanu. .

Kad je suosnivačica Sky Ting Yoge Krissy Jones započela mukotrpan proces kupnje stana u New Yorku, znala je da želi živjeti u jednoj od onih širokih ulica na Manhattanu koja je blizu svega i pršti životom. I gle, pronašla je savršeno mjesto: stan od 46 četvornih metara u starijoj, jednostavnoj zgradi u ulici Lafayette u Sohou iz koje ima lak pristup svojim studijima.

image
MAX BURKHALTER/
image
AARON BENGOCHEA/
image
AARON BENGOCHEA/
image
MAX BURKHALTER/

"Ovo mjesto doista utjelovljuje šarm stare škole New Yorka koji sam tražila", kaže ona. Nema vratara ni lifta, umjesto toga stan je šarmantan kako stilom tako i karakterom.

"Mislim da sam pronašla posljednju pristupačnu zgradu u tom bloku", prisjeća se.

Stan je imao "dobre kosti", kako bi mnogi rekli, plus lokacija je bila nenadmašna, pa je Jones kupila stan i u suradnji s dizajnerom Nickom Poeom učinila ga svojim. Skinuli su većinu unutarnjih zidova, popločili kupaonicu i dodali otvorene police kako bi maksimalno iskoristili mali prostor.

"Iako je stan malen, nisam se željela osjećati klaustrofobično, pa sam ga učinila otvorenijim", kaže.

image
AARON BENGOCHEA/
image
MAX BURKHALTER/
image
AARON BENGOCHEA/
image
MAX BURKHALTER/

Sada je stan podijeljen u tri područja: dnevni boravak, spavaći dio (s king size krevetom) i prostor za kuhinju/kupaonicu. Da, u kuhinji je kada. "Sviđa mi se kako je sve izloženo", kaže Jones. “Mogu vidjeti sve svoje stvari pa pazim da mi je sve organizirano i lijepo. Stalno bacam stvari jer ne podnosim nered.”

To je zapravo njezin najveći savjet za druge stanovnike malih stanova: uklonite nered i održavajte ga čistim.

“Čak i jedan komad odjeće na podu učinit će cijeli prostor neurednim. Imati mali prostor je zabavno jer vas tjera na urednost; ne treba vam toliko stvari", napominje vlasnica.

Kako bi stvari koje ima držala urednima i na svom mjestu, Jones je angažirala izvođača radova Joeya Ting da izradi prilagođene police koje maksimiziraju pohranu i prate stil uređenja.

"Često sam putovala i pronalazila svoje najbolje kućne komade tijekom odmora, istražujući radove lokalnih umjetnika", kaže Krissy. “Mnogo kuhinjskih stvari iz je s Mallorce.” Nevjerojatni mobitel koji visi iznad blagovaonskog stola bio je dar prijateljice koja zna za njezinu ljubav prema planetima.

image
AARON BENGOCHEA/
image
AARON BENGOCHEA/
image
AARON BENGOCHEA/

U dnevnoj sobi jastučići za jogu služe dvostrukoj svrsi kao jastuci na prilagođenom futon kauču, dok ugrađene police daju dodatni prostor za pohranu manjih stvari.

Veliki, bijeli vintage sudoper u stilu seoske kuće zauzima središnje mjesto u kuhinji, dok se malene bijele pločice spuštaju od stropa. Ormari od sirovog drva i gornje otvorene police bili su još jedan projekt po narudžbi, a daju prirodni dojmu prostora koji je Jones želio njegovati.

Drveni stol u kuhinji je savršene veličine, a izrađen je od spašenih drvenih greda s originalnih zidova stana.

image
AARON BENGOCHEA/
image
AARON BENGOCHEA/

Možda jedna od najunikatnijih značajki ovog malenog prostora je njezina kada, koja se nalazi uz kuhinju i omiljeno joj je mjesto u domu. Stari stojeći tuš, odlučila je zamijeniti za ovu vintage kadu koja savršeno funkcionira s ostatkom stana. "Moji prijatelji se svađaju tko će ostati kod mene kad odem iz grada kako bi mogli koristiti kadu!" kaže. “Znala sam da stvarno želim kadu, pa mi je to najdraži dio prostora.”

image
AARON BENGOCHEA/

Sve u svemu, ova slatka transformacija u Sohou trajala je samo dva mjeseca, a ona je oduševljena rezultatima. Miran, ali vrlo funkcionalan prostor lekcija je o "manje je više" i dokazuje da život u malom prostoru može biti moderan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 16:09