Samo za hrabre

Skupio volontere, 17.000 eura i sagradio Air Bee and Bee: Noćenje u ovom društvu fino naplaćuje

 Davide Mandolini
Sada možete spavati uronjeni u prepoznatljiv zvuk pčela i iskusiti ‘terapiju pčela‘ prirodnim putem u autentičnom okruženju

Airbnb je promijenio način na koji putujemo. Ne samo zbog mogućnosti da upoznamo domaćina, ili da dobijemo cijeli apartman po cijeni hotelske sobe, već i zato što možemo boraviti na zaista jedinstvenim i neobičnim mjestima koja prije nisu bila dostupna kao smještaj, a to je dio radosti putovanja. Nedavno smo pronašli jedno takvo mjesto u blizini idiličnog sela Grottole u južnoj Italiji. U čast Svjetskog dana pčela 20. svibnja, talijanski pčelar na Airbnb uvrstio je kuću oblika saće s košnicom, gdje gosti mogu spavati ako im ne smeta kolonija od milijun cimera.

image
Davide Mandolini
image
Davide Mandolini

Lokalni pčelar Rocco Filomeno zatražio je pomoć od 25 lokalnih volontera kako bi mu pomogli stvorili veliku košnicu na farmi maslina, u nadi da će tako kod posjetitelja potaknuti svijest o važnosti pčela. Putem crowdfundinga dobio je oko 17.000 dolara za izgradnju jednosobnog objekta u kojem gosti mogu vidjeti jedinstveni ručno izrađeni pčelinjak (aka kutiju dizajniranu kao košnicu) na stropu koja sadrži radnu košnicu s više od milijun pčela. Tako se posjetiteljima pruža jedinstvena prilika za drijemanje i spavanje usred nježnog pjevušenja pčela iznad. Devet pčelinjaka okružuje strukturu, ali ne brinite, postoji mreža za zaštitu od uboda.

Uz to, Filomeno planira osobno dočekivati svoje goste uz lekciju o ovim važnim oprašivačima.

image
Davide Mandolini

Smještaj ima vanjsku kupaonicu i privatnu kupaonicu u obližnjoj kućici, s napomenom da je iskustvo "100 posto ruralno", što znači da nema struje, samo solarne svjetiljke koja se pune na suncu.

image
Davide Mandolini

- Ovo je prvo mjesto na svijetu gdje možete spavati uronjeni u prepoznatljiv zvuk pčela, te iskusiti 'terapiju pčela' u autentičnom okruženju i prirodnim putem, rekao je Filomeno.

Za ovaj neobičan smještaj trebate izdvojiti oko 144 USD za noć, a sav prihod ide za očuvanje pčela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:30