Shanti Raw Food

Pula je dobila prvi restoran s finom, a sirovom hranom
Profil
Info:
Shanti Sirova Hrana - Raw Food
Adresa:
Dubrovačke bratovštine 27, Pula
Radno vrijeme:
8.30-16.30 sati; sub.9-13sati
Cijene:
kava cannabissimo 9kn, sokovi i smoothieji od 18 do 23 kune, salate 18 kuna, glavno jelo 18 kuna, kolači 9 kuna, torte 12 kuna, sirova pizza 14 kn

Zdrava, sirova hrana stigla je u Pulu početkom rujna kada se na broju 27 Dubrovačke bratovštine otvorio bar Shanti Raw Food. Posjetiteljima nude kompletne, nekuhane obroke, od juhe do deserta, spravljene od dnevno svježih namirnica. Menu se mijenja iz dana u dan, a ni u jednoj kombinaciji nema klasičnog kruha. – Uz juhe i salate poslužujemo sirovi kruh ili krekere od sjemenki – kažu iz Shanti Raw Fooda. Za ljubitelje slatkog imaju barem tri vrste torti dnevno i energetske pločice od orašastih plodova, suhog i svježeg voća i dodataka poput sirovog kakaa i rogača. Zanimljivu gastronomsku ponudu predvode juhe jer, kažu iz Shantija, posjetitelji očekuju da one budu kuhane, ali ih oduševljava okus svježe pripremljene krem-juhe.

Pri pripremi svakog jela pažnja se obraća na tri stvari – da hrana uvijek bude svježe pripremljena, kombinacije zanimljive, a jelo vizualno privlačno izgleda. Ideja iza otvaranja, objašnjavaju vlasnice, podizanje je svijesti ljudi o značenju sirove hrane za zdravlje čovjeka, uz ukusna i zasitna jela koja izlaze iz okvira tradicionalne ponude kuhane hrane. Bar se prostire na površini od 40 četvornih metara, što je dovoljno za uslužni dio sa šankom te prostor sa sjedećim mjestima gdje može stati 15-ak ljudi. Interijer je uređen prema ideji dvije vlasnice koje su željele postići da prostor djeluje svježe, veselo, smireno. – Prema komentarima naših gostiju, uspjele smo u naumu. Često komentiraju koliko zrači pozitivnom energijom – zadovoljna je vlasnica. Ime bara je odabrano u skladu s onim što on predstavlja.

Naime, shanti prema indijskoj mantri znači unutarnji mir, što vlasnice žele postići kod svojih gostiju. Cilj im je, kažu, da se pri ulasku osjeti pozitivna energija i smirenost. Kako se tek krenule s radom, nisu organizirale posebna događanja, ali ih imaju u planu. – Posjetitelji će u dogledno vrijeme moći prisustvovati radionicama sirove hrane, meditacijama te predavanjima vezanima uz zdrav život i duhovnost – najavljuju vlasnice. Budući da je u pitanju restoran, nije dozvoljeno pušenje ni ulazak kućnim ljubimcima.

Tekst: Daria Bertek

Izvor: Magazin Like!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 00:13