Stan u novogradnji

San svake obitelji: Dva stana u susjedstvu spojena u penthouse s jacuzzijem u spavaćoj sobi

 Sabina Talović/ID Interiors + design
Dizajnerski studio iz BiH potpisuje projekt spajanja stanova u sarajevskom naselju Šip te kompletno uređenje stambene jedinice

Rezultat je penthouse stan ukupne površine 194,56 kvadrata s galerijom od 36 kvadrata, u kojem je svaki element funkcionalan s mnogo prostora za odlaganje, s ugradenom rasvjetom, toplim dekorima s detaljima od toniranog stakla kako bi postigli sofisticiranu estetiku, ali i efekt udobnog doma za svakodnevni život.

image
Sabina Talović/ID Interiors + design

IDEJNO RJEŠENJE

  • Sabina Talović, magistra produkt dizajna
  • Marina Bušić, akademska produkt dizajnerica
  • ID Interiors + design, Sarajevo, BiH
image
Sabina Talović/ID Interiors + design

ZADATAK

Zadatak je bio spojiti dva već djelomično opremljena stana u novogradnji u sarajevskom naselju Šip. Prvi stan je površine 135,14 kvadrata s galerijom od 36 kvadrata, a drugi 59,42 kvadrata. Oba stana nalaze se na zadnjem katu četverokatnice.

Osnovni zahtjev investitora, peteročlane obitelji, bio je spojiti dva susjedna stana u jedan penthouse stan, kako bi zadovoljili sve funkcionalne i estetske potrebe, s tri veće sobe za tri dječaka sa zasebnom kupaonicom u jednoj zoni.

Projekt potpisuje sarajevski studio ID interiors + design, koji se bavi kompletnim uređenjem prostora, dizajnom namještaja i ostalih produkata. Stručni tim dizajnera, arhitekata, konzultanata i povjerljivih kooperanata za izvođenje završnih radova vodi Sabina Talović, magistra produkt dizajna.

image
Sabina Talović/ID Interiors + design

RJEŠENJE

Zatečeno stanje interijera nas nije dojmilo. Želja investitora je bila potpuno redizajnirati postojeće kupaonice, stepenište za galeriju i ostale prostorije u lijepo osmišljen, estetski povezan interijer modernog stila, jednostavnih, čistih linija i svedenih dekora s posebnim naglaskom na dizajn rasvjete.

image
Sabina Talović/ID Interiors + design

Da bismo to postigli, naš dizajnerski tim je dugo radio na projektiranju i nadzoru ovog projekta: bilo je potrebno izmjestiti mnogo zidova i dograditi nove pregradne zidove, postaviti novu keramiku preko postojeće u tri kupaonice, izmjestiti poziciju jacuzzi kade u spavaćoj sobi, napraviti prostor za veliku walk-in garderobu i dio za manji cipelar u ulaznom hodniku koji prvotno nije postojao.

image
Sabina Talović/ID Interiors + design
image
Sabina Talović/ID Interiors + design

Prva zona stana je zamišljena dijelom kao zajednički prostor, a drugi dio kao intimna zona s master spavaćom sobom, većom kupaonicom sa saunom i manjim kućnim uredom.

Kuhinja je centar stana sa svim funkcionalnim elementima i većim, suvremeno oblikovanim poluotokom.

U pojedinim dijelovima stana predviđen je lebdeći spušteni strop sa skrivenom, ambijentalnom rasvjetom. Postojeći ugradbeni kamin dekoriran je slikarskom tehnikom u dekoru svijetlog betona, koji predstavlja blagi kontrast u odnosu na drvene obloge i namještaj sa crnim, metalnim detaljima, sve u mat obradi.

image
Sabina Talović/ID Interiors + design
image
Sabina Talović/ID Interiors + design

Posebna pažnja posvećena je dizajniranju ugradbenog namještaja kao što su kuhinja, TV kompozicija, ugradbeni ormari, konzole, kupaonski elementi...

POSTAVITE NAM PITANJE!

Imate neko arhitektonsko, dizajnersko ili građevinarsko pitanje vezano uz vaš stan?

Pišite nam na d&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 05:42