Značajna prekretnica

Prva 3D kuća, otporna na potres, ispisana u samo 26 sati! Idealna za seizmička područja

 COBOD /
Tvrtka za proizvodnju cementa Progreso dovršila je prvu kuću tiskanu 3D tehnikom u Gvatemali

Ova organski oblikovana kuća koja se prostire na 49 četvornih metara napravljena je u samo 26 sati tijekom 7 dana, kombinirajući moderne građevinske tehnike s tradicionalnim krovom u rancho stilu od palminog lišća koji je idealan za seizmička područja.

Ima tri metra visoke 3D ispisane zidove izrađene BOD2 građevinskim 3D printerom COBOD Internationala. Ovo je trenutno najprodavaniji 3D građevinski pisač na svijetu, a naširoko se koristi u SAD-u, Kanadi, kao i u zemljama Latinske Amerike, uključujući Meksiko.

image
COBOD /
image
COBOD /
image
COBOD /

Kuća velika 49 četvornih metara ima jednostavan raspored interijera. Sadrži središnji dnevni boravak koji je opremljen stolom i stolicama, kao i malu kuhinju s ormarićima i sudoperom te odvojenu sobu i kupaonicu.

image
COBOD /
image
COBOD /

- Dovršetak prve 3D tiskane kuće u Gvatemali koja ispunjava sve seizmičke zahtjeve označava značajnu prekretnicu za građevinski 3D ispis u Latinskoj Americi. Regija je usvojila 3D građevinski ispis sporije od ostalih, ali interes brzo raste. Očekujemo da će se uskoro dogoditi značajan obrat, posebno sada kada su poduzeti koraci za provjeru prikladnosti tehnologije ispisa u ovoj seizmičkoj regiji, rekao je Philip Lund-Nielsen, suosnivač i voditelj COBOD-a u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:47