COOL MJESTO

Prirodno i lijepo: Dobro došli u cvjećarnicu Pušlek, mirisnu međimursku oazu

 Berislava Picek/CROPIX
Ovaj put vas vodimo u cvjećarnicu Pušlek u Čakovcu, koja nas je oduševila blagdanskim ruhom i ponudom

PROFIL

  • INFO: Cvjećarnica Pušlek
  • LOKACIJA: Čakovec
  • UREĐENJE: vlasnica Anita Setnik, tvrtka Exes Design
  • KONTAKT: Ul. Zrinsko Frankopanska 10

Za sebe Anita Setnik kaže da je od 2005. godine vlasnica cvjećarskog obrta te da se svojem poslu posvećuje s puno pažnje i ljubavi. Oduvijek, ističe, voli spoj ljepote koju nam pruža cvijeće i sve što se uz njega vezuje.

- Mogućnosti koje nam cvijeće pruža da uređujemo i stvaramo ugodu u domovima i poslovnim prostorima uistinu su brojne - sa smiješkom nam govori Anita, koja ističe da, osim ove svoje profesionalne strane, jednako voli i onu privatnu, koja uključuje ulogu supruge i majke troje djece koja uživa u obiteljskoj ugodi, ali pritom voli i ukrasti malo vremena za sebe i baviti se sportom.

image
Berislava Picek/CROPIX

- Pušlek je moja druga cvjećarnica. Prvu sam zatvorila prije pet godina u zanimljivoj životnoj situaciji. Bila sam u potrazi za vlastitim poslovnim prostorom, jer sam tada bila u unajmljenom, željna poslovne nadgradnje i promjene okruženja u kojem sam trenutno bila, a onda mi se dogodio život. Zatrudnjela sam s trećim djetetom i shvatila to kao priliku za odmak. Podvukla sam crtu u prvom dijelu poslovnog života i vratila mu se kad je za to u meni sazrelo vrijeme. Tako sam u travnju ove godine otvorila Pušlek u vlastitom prostoru u centru Čakovca, uređenom s puno ljubavi. Takva sam u svemu što činim, predana.

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

Cvjećarnica je nasuprot Perivoja Zrinskih, koji se zašareni tulipanima u proljeće pa sam do naziva Pušlek došla spontano - pušlek cvetja, kako kažemo u našem zavičaju - objašnjava Anita koja nam otkriva kako se u prostoru u kojem se danas nalazi njezina cvjećarnica prije prodavao kruh pa je prenamjena iziskivala potpunu rekonstrukciju. Sadašnji je izgled, kaže Anita, rezultat suradnje s tvrtkom Exes design, a u cvjećarnici se nude lončanice i rezano cvijeće te talijanski dizajnerski predmeti uporabne i dekorativne namjene. Dio ponude posvećen je proizvodima domaćih umjetnika koje Anita posebno cijeni, a s nekima od njih surađuje već niz godina.

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

Vaze, tegle, svijećnjaci, mirisna ulja, kuglice, tekstilni i keramički ukrasi glavne su dekoracije ovog prostora

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

Anitu pitamo čime se vodila kada je blagdanski uređivala svoju cvjećarnicu.

- Prevladavaju dekoracije za dom. Vaze, tegle, svijećnjaci, svijeće, mirisna ulja. Prigodno za ovo doba, imamo velik izbor kuglica za bor, keramičkih i tekstilnih ukrasa te neizbježne orašare. Od materijala dominiraju keramika, staklo i metal, a od boja one pastelne i nijanse patine starog zlata - opisuje vlasnica Anita Setnik, koja nam za kraj otkriva i po čemu je njezina cvjećarnica drugačija od mase sličnih trenutno.

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

- Moja cvjećarnica nije ‘prostorija u kojoj se kupuje cvijeće’. To je ambijent u kojem svatko tko uđe osjeti potrebu da i u svoj dom ili poslovni prostor unese isti onaj dašak ljepote s kakvim se sreće u Pušleku. Tome doprinose mirisi i zvučna kulisa. Nikada ne otvaram vrata cvjećarnice a da ne upalim glazbu koju pomno biram i da ne osvježim mirisnu komponentu. Jednostavno je: Pušlek, naprosto, ima dušu - kaže s ponosom.

Baš kao da ste kod kuće

Raskošna fotelja savršeno se uklopila u interijer cvjećarnice, kao i mali drveni stolić. Tu su i drugi komadi namještaja , pametno birani, kako ne bi naškodili estetici cjelokupnog ambijenta poput željeznih prozora, zanimljivih ogledala...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 08:05