33 ČETVORNA METRA

Preslatki stan u potkrovlju uređen za mladu vlasnicu

 Alicia Macias

U ovom mini stanu u uvijek zabavnom madridskom kvartu Malasaña mjere su male, ali su zato ideje velike.

Fayette Proper i Margarita Before su Nizozemka i Španjolka i čine tim Equipo Nimú. Riječ je o ekspertima za uređenje interijera, a poznate su po kreiranju izvrsnih rješenja i sretnih prostora s dobrom vibrom. U ovom malom stanu u četvrti Malasaña u Madridu, suočile su se s izazovom: tamo gdje su nekada bile dvije sobe i stari i mračni interijer, stvorile su svijetao i vrlo lijep stan. Vlasnica je željela da se interijer ističe ljepotom, a wow efekt nije izostao, jer dobre stvari dolaze u malim pakiranjima, zar ne?

image
Alicia Macias

Najveći izazov je bio u samo 30 četvornih metara postići mladolik i atraktivan izgled stana s kvalitetnim rješenjima. Namještaj koji se transformira i onaj izrađen po mjeri te puno drvenih detalja glavno su obilježje ovog minijaturnog stana.

image
Alicia Macias

Ovaj se mali, ali svijetao prostor nalazi u centru Madrida. Prije adaptacije je imao dvije prostorije koje su sada pretvorene u jednu, a dodani su mu i veliki otvori u zidovima zbog čega izgleda prozračno.

Osim toga, podove su obojili u bijelo, što se isprava nije svidjelo vlasnici zbog održavanja čistoće. No, na kraju nije požalila jer bijeli podovi ostavljaju dojam čistoće.

image
Alicia Macias

Umjesto tipične police za knjige, kreativni dvojac je osmislio dugu policu, element koji prolazi kroz cijelu sobu. Može se koristiti kao prostor za sjedenje, isticanje dragih predmeta, postolje za TV, ili za spremanje stvari ispod.

image
Alicia Macias

Dnevni boravak je opremljen malenom, ali ugodnom foteljom koja ne zauzima puno mjesta.

image
Alicia Macias

Odmah do kuhinje je mala blagovaonica s klupom za sjedenje (policom), sklopivim stolom koji se može prema potrebi ukloniti, a kombiniran je sa starom stolicom. Vrlo šarmantno, zar ne?

image
Alicia Macias

image
Alicia Macias

Kuhinja je u potpunosti promijenjena. Bivši vlasnici su imali gornje kuhinjske ormare koji su prekrivali prozore. Novi dizajn uključuje samo daljnje ormariće i pločice postavljene do pola zida s čime je dobiven integriran prostor s puno svjetla.

image
Alicia Macias

Drvene grede su obnovljene, ali su ostavljene u izvornoj boji koja ističe povijest.

image
Alicia Macias

Prije je stan imao dvije sobe i svaka je soba imala mali prozor. Rušenjem pregradnih zidova dobivena je jedna velika soba u koju ulazi više svjetla zahvaljujući otvorima na nosivim zidovima.

image
Alicia Macias

Umjesto velikih ormara koji bi 'pojesti' prostor, Margarita i Fayette su riješile ormar s manjim ormarićem i stalkom za odjeću.

image
Alicia Macias

Ovaj stan je dobar primjer odmjerenost. Izvorne izložene grede već govore puno, a neutralni tonovi su unijeli osjećaj smirenosti.

Izvor: El Mueble

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 23:08