Jednostavna i lijepa

Ova mala montažna kuća s terasom ima 60 m2: Dom iz snova po cijeni koju si možete priuštiti

 Connect Homes
Montažne prefabricirane kuće u naše vrijeme postaju sve popularnije zbog svoje jednostavnosti i praktičnosti

Mogu se proizvesti u tvornici i sastaviti na gradilištu u najkraćem mogućem roku. Danas donosimo priču o jednom takvom projektu u Kaliforniji studija Connect Homes. To je dvokatnica sa stambenim prostorima na gornjoj i garažom na donjoj etaži. Prema ideji klijenata, dizajn interijera spaja prirodnu estetiku japanskog stila i lakoću skandinavskog življenja. Terasa s pogledom na šumu i grad lijep je bonus u ovom vrlo kompaktnom, ali ugodnom domu.

image
Connect Homes
image
Connect Homes

Pitajte bilo kojeg umjetnika ili dizajnera i oni će vam reći: Ograničenje je plodno tlo za kreativnost. Umjetnost izgradnje kuće – posebice montažne, sa svojim standardiziranim elementima dizajna koji optimiziraju i materijale i rad – nije iznimka od pravila. Uzmimo, na primjer, inventivne montažne rezidencije koje dizajnira i gradi tvrtka Connect Homes u Los Angelesu, a koja ne mogu biti više različite, a potječu od istog proizvođača. Tvrtka u svom portfelju nudi čak 12 modela. Sve imaju čist, suvremeni dizajn, puno prirodnog svjetla i dobru komunikaciju između zatvorenog i vanjskog prostora.

image
Connect Homes
image
Connect Homes
image
Connect Homes

Montažna kuća obitelji Newberg u kanjonu Mandeville dizajnirana je sofisticiranom estetikom japanskog stila. “Oduvijek mi se sviđala ideja o tamnom pročelju u kombinaciji s vrlo svijetlim interijerom”, kaže vlasnica Nancy Newberg.

image
Connect Homes
image
Connect Homes
image
Connect Homes

Oštar kontrast

Kada je dizajnerica nakita sa sjedištem u Los Angelesu Nancy Newberg instalirala prefabriciranu kuću Connect 2 iznad svoje samostojeće garaže, njezin plan je bio koristiti prostor od 60 četvornih metara kao kuću za goste. Odabrala je model s jednom spavaćom sobom i jednom kupaonicom te ga prilagodila dodatkom natkrivene terase. Ubrzo nakon završetka projekta, njezin sin Nick vratio se u grad nakon što je diplomirao na koledžu na istočnoj obali, postao je prvi stanovnik koji je testirao prostor. "Uvijek smo dijelili strast prema malim domovima", kaže Nancy te dodaje kako joj se kuća činila kao savršeno mjesto za Nicka da započne svoj život u L.A.-u"

image
Connect Homes

Namještaj u kući uglavnom je dizajnirala sama vlasnica i dala izraditi po mjeri kako bi se uklopilo u ograničen prostor. „Iznenadila sam se koliko sam uživala radeći u granicama malog prostora“, kaže Nancy.

image
Connect Homes

Osim toga, Nancy je postavila veća klizna vrata nego inače, koja otvaraju dnevnu sobu i kuhinju do vanjskog modula natkrivene terase. Što još jednom dokazuje koliko posebna svaka montažna građevina može biti.

image
Connect Homes
image
Connect Homes

Interijer kuće uređen u japandi stilu i krasi ga svijetlo drvo, koje u kombinaciji s crnim eksterijerom stvara željeni kontrast.

image
Connect Homes
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 11:20