Slatkiš koji ima sve

Odlično uređen stan od 33 četvorna metra. Mala oaza jedne ljubiteljice književnosti

 MATEUSZ TORBUS/
Vodimo vas u dom ljubiteljice knjiga čija je rastuća kolekcija knjiga bila veliki faktor pri osmišljavanju uređenja ovog malog stana

Dizajn interijera osmislio je studio Red Cube Design uzevši u obzir želje i potrebe vlasnice kojoj je bilo važno da na praktičan i efektan način smjesti u prostor knjige, a da prostor bude maksimalno iskorišten. Glavna prostorija u stanu prostire se na oko 15 četvornih metara dok kuhinja zauzima njih šest, a ostatak prostora raspoređen je za kupaonicu, ulazni hodnik i balkon.

image
MATEUSZ TORBUS/
image
MATEUSZ TORBUS/
image
MATEUSZ TORBUS/

Kako bi stvorili osjećaj protočnosti u prostoru dizajneri su odlučili otvoriti kuhinju prema boravku, kao i ulazni hodnik prema sobi tako da je jedina prostorija koja ima vrata u unutrašnjosti ovog stana kupaonica. Reduciranjem broja vrata u unutrašnjosti pojednostavljeno je korištenje prostora. Cijeli je prostor uređen u istom stilu i dosljedno, s namještajem od istih materijala pa je tako većina ormara izvedena od bijelog MDF-a s ugrađenim sustavom otvaranja na dodir odnosno urezanih ručki. Tako je krajnji izgled prostora objedinjen i usklađen, a bez suvišnih detalja koji narušavaju cjelinu.

image
MATEUSZ TORBUS/
image
MATEUSZ TORBUS/
image
MATEUSZ TORBUS/

Glavna soba danju je dnevni boravak, a noću spavaća soba pa je tako kauč zapravo krevet, dok je prostor oko televizora i u hodniku pretvoren u mjesto za odlaganje odjeće i obuće. Jednostavno, čisto, funkcionalno i oku ugodno uređenje nadograđeno je elementima od drva te detaljima u boji poput crvene i plave prisutne u obliku jastučića i polica u hodniku, uz neizbježan zid prekriven šarenom kolekcijom knjiga i raznobojni geometrijski tepiha u boravku koji unosi element uzorka u prostor.

image
MATEUSZ TORBUS/
image
MATEUSZ TORBUS/

Simpatično i efektno uređenje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 02:11