Dizajnerski hostel

Novo cool mjesto: Main square hostel

U samom centru Zagreba nalazi se novi fora hostel u kojem gosti mogu igrati PlayStation 4
Profil
Adresa :
Tkalčićeva 7, Zagreb
Cijene:
noćenje od 13 do 25 eura po osobi, soba s privatnom kupaonicom od 46 do 55 eura

Dizajnerski hostel, koji se nalazi nekoliko koraka od glavnog gradskog trga, otvoren je nedavno u Zagrebu. Main Square Hostel smješten je u Tkalčićevoj 7, a od ostalih zagrebačkih hostela razlikuje se po personaliziranim sobama, od kojih svaka nosi ime neke gradske znamenitosti. Tako su imena soba Maksimir, Dolac, Tkalča, Kamenita vrata, Grič, HNK, Uspinjača, Britanac, Ilica i Zrinjevac. – Na podu hostela su naslikane tramvajske tračnice koje gosta vode u sobu. Na primjer, soba broj 12 zove se Maksimir jer tramvaj broj 12 vozi kroz Maksimir i na stropu se nalaze kratke crtice o tom parku, dok se na zidu nalaze informacije o samoj lokaciji – objasnio je Petar Krešimir Bušljeta, voditelj hostela.

Hostel ima devet spavaonica i jednu sobu s ukupno 51 ležajem. Spavaonice su napravljene netipično za hostele jer nemaju klasične krevete na kat, nego “boxove” koji gostima pružaju veći osjećaj privatnosti. Unutar svakog boxa se nalaze polica, utičnica za struju i rasvjetni element.

– Osim spavaonica koje imaju kapacitet osam, šest, četiri i tri ležaja, imamo i privatnu sobu s bračnim krevetom, vlastitom kupaonicom, TV-om i balkonom s kojega puca pogled na Gornji grad. Kako se hostel nalazi u gradskom centru gdje je ponuda restorana, zalogajnica i fast-foodova velika, vlasnici Franjo Herceg i Nebojša Jakšić iz tvrtke Hotka Super smatrali su da kuhinja u hostelu nije potrebna – napomenuo je Bušljeta.

Od dodatnih pogodnosti, gostima nude dva 3D Led TV-a i PlayStation 4 u prostoru za druženje, samoposlužnu perilicu-sušilicu te mogućnost izleta i najma bicikala. Hostel se prostire na 370 kvadrata, a izgled je osmislila dizajnerica Ivana Kuzmić.

Foto: Katarina Perić

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 07:25