SquareOne

Novi coworking prostor s 25 ureda u centru Zagreba: Cijene najma već od 80 kn na dan, a ima sve

 DARKO TOMAŠ/CROPIX/
Uz klasični coworking prostor s 28 radnh mjesta i 25 ureda privatnog karaktera, tu su i sobe za opuštanje

Novi coworking prostor u Zagrebu, SquareOne, koji je otvoren ovih dana u središtu grada, na Trgu žrtava fašizma 1, ekskluzivno smo obišli s njegovom menadžericom Klarom Rajnović. Tijekom ljeta voze u lakšem modu, dok se službeno otvorenje planira za rujan. Riječ je o investiciji Roberta Bukvića, vlasnika Rent24 grupe, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera, vrijednoj više od 3 milijuna eura. To je i rijetko ulaganje u uredske prostore, kojima Zagreb oskudijeva.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Projektni dio za prostor napravio je Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Investicija Roberta Bukvića, vlasnika Rent24 grupe, jednog od vodećih svjetskih coworking operatera, vrijedna je više od 3 milijuna eura

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/
image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Dječja igraonica opremljena je didaktičkim igračkama

SquareOne coworking nudi nekoliko noviteta. Jedinstven je po tome što je jedna cijela etaža namijenjena poslovnim ženama, s igraonicom i mogućom uslugom čuvanja djece, čime će se zaposlenim majkama pružiti podrška kako bi lakše uskladile privatne obveze s poslovnima.

Cijela jedna etaža, s igraonicom, ljuljačkom i uslugom čuvanja djece, namijenjena je poslovnim ženama

Kafić s terasom

- Posebnost u skladu s vremenom u kojem živimo i prema onome što su u Rent24 primijetili da se događa i traži u svijetu jest to da su se dodatna financijska sredstva uložila u najbolji ventilacijski i klimatizacijski sustav. Svaki ured ima zasebnu ventilacijsku jedinicu spojenu na glavni sustav, čime se omogućava manualna prilagodba temperature, protoka svježeg zraka te njegove filtracije. Također, u zgradi se primjenjuje visok higijenski standard u skladu sa svim epidemiološkim mjerama - objašnjava Klara Rajnović, business development i location manager.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Recepcija je kreirana od dijela starog automobila

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/
image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Nude naravno i ono po čemu su njihovi coworking uredi poznati u svijetu - udobno, moderno i toplo uređenje interijera, s neobičnim akcentima.

Ulazimo u SquareOne coworking kroz glavni ulaz koji je na samome trgu, gdje je i pripadajući elegantni kafić s terasom. U stražnjem dijelu ovog prostora je prostrani lounge dio u šarenim bojama u kojem se gosti i klijenti coworking ureda mogu smjestiti i pričekati sastanak u udobnim foteljama. Taj je dio blizu recepcije, koja je atraktivnog izgleda, kreirana od dijela starog automobila. Već se ovdje osjeća da se u uređenju interijera obilno koriste ukrasne biljke kao što su stabla mandarina, limuna, monstere i palme. Odatle se bočno smještenim hodnikom penje stepenicama na gornje ili donju etažu ili prolazi ravno do ureda u prizemlju.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/
image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Projektom se osigurava radno mjesto, ali i kvalitetna mreža kontakata i prilika za međusobnu suradnju

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/
image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/
image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

- Ukupno imamo 25 ureda privatnog karaktera, za jednu do osam osoba. Uređenje im je osnovno - imaju radne stolove i udobne ergonomske stolice, police za odlaganje, rasvjetu. To su uredi s ključem, u kojima korisnici mogu ostaviti svoje stvari i dodatnim ih uređenjem prilagoditi vlastitim potrebama. Mi iznajmljujemo prostor po radnome mjestu, ne po površini, jer se nudi čitava mreža usluga i naš koncept. Naš je primarni fokus, uz osiguravanje kvalitetnog radnog mjesta, pružiti našim korisnicima kvalitetnu mrežu kontakata i potaknuti ih na međusobnu suradnju - objašnjava Klara Rajnović.

Subvencioniranje

Na svakom su katu osim ureda i zajednički prostori poput prostorije za opuštanje, čajne kuhinje, sobe za sastanke, telefonske govornice te sanitarija. Izuzetak je ženski kat, koji još ima lijepu igraonicu za djecu, a toalet sadrži i tuš; to je, ustvari, powder room s posebnim kutkom za uljepšavanje. Na tom je katu i jedna soba za sastanke s ljuljačkom, idealna za tzv. brainstorming.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Telefonske govornice s izvrsnom akustičnom izolacijom

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/
image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

- Specifični smo po tome što smo prepoznali potrebu poduzetnica za kombiniranjem poslovnih i privatnih obaveza. Stoga smo oformili mjesto na kojem su djeca dobrodošla i igraonicu koja nije opremljena PlayStationom, nego raznim didaktičkim igrama. Također, nudi se i usluga čuvanja djece. Još prije ove godine objavili smo i dalje aktualan natječaj za subvencioniranje samohranih majki, a dugoročno je u planu da im, uz naše suradnike i partnere, omogućimo besplatan radni prostor, baš kao i majkama djece s teškoćama u razvoju - kaže Klara Rajnović te dodaje da je ideja ženama pružiti priliku da se povežu i surađuju na višoj razini, i to u inspirativnom prostoru za rad s najmodernijom opremom i uz kvalitetan dizajn.

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Koloritne sanitarije

image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/
image
DARKO TOMAŠ/CROPIX/

Cijene najma

Od 80 kuna na dan do 900 kuna na mjesec

Coworking radno mjesto stoji 80 kuna na dan, deset dana plaća se 500 kuna, a mjesec 900 kuna. Cijena uredskih prostora po osobi kreće se od 2100 kuna mjesečno. U cijenu je uključeno i korištenje sobe za sastanke četiri sata mjesečno. Najam prostorija za sastanke moguć je i za vanjske klijente, a cijene su od 200 kuna po satu. Nudi se 97 radnih mjesta u uredima i 28 coworking mjesta u dijeljenom prostoru. Tim cijenama se treba dodati PDV

Pet friendly

Također, čitav je prostor pet friendly, a nudi se i usluga šetanja pasa. Klasični coworking prostori nalaze se u open space suterenu, sa 28 radnih mjesta, koji se nude na dnevni, desetodnevni ili mjesečni najam. U tom će se prostoru poslije u danu održavati razni eventi, kao i na terasi sa 35 sjedećih mjesta s pogledom na Meštrovićev paviljon. U planu su brojni događaji za povezivanje svih dionika prostora i poticanje na suradnju poput after work partyja, meetupova, radionica i sličnog.

Izvršni direktor Rent24 i njegov osnivač je Robert Bukvić, čija tvrtka ima više od 50 coworking prostora u osam zemalja na tri kontinenta. Podrijetlom je Hrvat, a rođen je u Berlinu. Projektni dio za prostor napravio Studio 3P predvođen arhitektom Janom Pivcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 01:29