Duh modernizma

Novi cool hotel u Dubrovniku: Prostorijina kolekcija namještaja u dubrovačkom hotelu Osmoliš

Jugo i Osmo, Prostoria

 Osmoliš Hotel
Koncept namještaja za interijer hotela Osmoliš u Dubrovniku, ostvaren je kroz blisku suradnju Prostorije sa grupom Numen/ForUse

Interijer hotela Osmoliš u cijelosti je opremljen Prostorijinom kolekcijom – od naslonjača Polygon, Oblique i Trifidae do stolica Dobra, Bik, Strain i Oblikant, barskih stolica Monk te outdoor kolekcije Osmo. Nova modularna sofa Klaster i outdoor kolekcija Jugo, razvijene su baš kroz ovaj projekt koji demonstrira višestrukost njihove primjene.

image

Trifidae fotelja recepcija, Prostoria

Osmoliš Hotel
image

Jugo stolice terasa Osmoslis Hotel, Prostoria

Osmoliš Hotel
image

Trifidae stolica, Prostoria

Osmoliš Hotel

Dizajn interijera Hotela Osmoliš potpisuje Numen/ForUse, a on se konceptualno nadovezuje na modernističku betonsku ljusku arhitekta Damira Vitkovića koja je zadržana kao ključni završni sloj i u unutrašnjim prostorima objekta.

U kontrastu sa težinom i određenim brutalizmom same arhitekture, sav korišteni namještaj karakterizira relativna neutralnost ili delikatnost forme, ugodna haptika i diskretna koloristička zaigranost. Na svim mjestima u interijeru gdje se očekivao direktni dodir tijela i arhitekture, korišteno je drvo kao završna obloga i to masiv ariša. Drvene obloge kompozicijski prate arhitektonske smjernice te kroz prostor trasiraju prijelaznu zonu iz grandioznosti betonskih i staklenih stijena, u humanije mjerilo namještaja, tkanina i rasvjete. Apartmani i sobe opremljeni su jednostavno i suzdržano, s naglaskom na teksture, smirene linije i prirodne materijale. Ciljano prigušena atmosfera i tonovi u tamnom spektru uspješno amortiziraju osunčanje i usmjeravaju fokus ka panoramskom pogledu na more i horizont.

image

Klaster sofa, Polygon fotelja, Prostoria

Osmoliš Hotel
image

Klaster sofa, Strain stolica, Avet stolić, Prostoria

Osmoliš Hotel

Naša nova outdoor kolekcija Jugo, koja prevladava vanjskim prostorima hotela Osmoliš, dizajnom se nadovezuje na arhitekturu i interijer hotela, budi osjećaj mediteranske opuštenosti i potrebe za hedonizmom. Dizajn kolekcije suprostavlja racionalnu, gotovo asketsku formu plastificirane konstrukcije od inoksa raskošnim jastucima i rukonaslonima od punog drveta naglašene veličine. Ime kolekcije inspirirano je jugom – karakterističnim vjetrom na Jadranskom moru koji puše s jugoistoka, a zovu ga još “vjetrom od fjake”.

image

Klaster sofa, Polygon fotelja, Prostoria

Osmoliš Hotel

embed_photo_jl}1264245{/embed_photo_jl}

image

Strain stolica, Prostoria

Osmoliš Hotel
image

Strain stolica, Prostoria

Osmoliš Hotel

Javne zone hotela, smještene u “lebdećem” ostakljenom prizemlju, obilježene su otvorenim planovima i vizualnim preplitanjem s bujnom vegetacijom okolnih padina. Na podovima, ovisno o funkciji pojedinih prostora, izveden je terazzo u raznim varijantama agregata ili su ugrađeni meki tepisoni visokog flora.

image

Jugo i Osmo, Prostoria

Osmoliš Hotel
image

Osmo Outdoor stolice, Prostoria

Osmoliš Hotel
image

Monk barske stolice, Dobra stolice, Prostoria

Osmoliš Hotel

Projekt hotela Osmoliš realiziran je u kreativnoj kolaboraciji Numen/ForUse s arhitektima Vanjom Magićem i Ivanom Jonke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 00:05