baš je medena

Nekadašnja mala staja za konje postala je preslatka kućica u stilu 70-ih

 Boutique Homes
Saznajemo kako je kuća relativno nedavno bila renovirana, a proces obnove je obuhvaćao kompletnu kuću, kako bi rekli od vrha do dan

Ušuškana u slikovitom stambenom području Viale dei Colli tek nekoliko minuta južno od Firence, ova šarmantna i sićušna kuća iz 19. stoljeća sada služi za odmor dok je nekada davno bila staja u koju su čuvari Firence smještali svoje konje te s ovog područja nadzirali cijeli grad.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Saznajemo kako je kuća relativno nedavno bila renovirana, a proces obnove je obuhvaćao kompletnu kuću, kako bi rekli od vrha do dan. Novi vlasnici su odmah znali koja će biti namjena kuće pa su željeli stvoriti nešto posebno i neobično stoga su ovaj mali kućerak pretvorili u elegantno skrovište koje je uređeno u stilu 70 – ih. Nadomak grada, tek nekoliko minuta od svih sadržaja koje nudi jedna od najpoznatijih turističkih destinacija nastala je mala oaza dovoljna za dvoje koja je kao šlag na torti iskustvu posjeta ovog dijela svijeta.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Kućica ima svega 35 metara četvornih i sastoji se od samo dvije sobe. Jedna je prenamijenjena u mali dnevni boravak koji posjeduje i blagovaonski stol te se tu našla i manja kuhinja, a u drugu sobu se smjestio bračni krevet. Spavaća soba je također spojena s kupaonicom koja je od dijela za spavanje odvojena dosjetljivim rješenjem ugradbenog ormara.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Osim što nas je na prvu šarmirala svojim izgledom, ova kućica krije i niz inteligentnih projektantskih postupaka koji mogu biti primjer kako vrhunski iskoristiti mali prostor. Naime, kako je prostor nekada bio samo jedna prostorija bilo je nužno napraviti pregrade kako bi se dobile odvojene zone za dnevni i noćni boravak. Projektanti praktički dijele prostor na dva dijela jednostavni postupkom dodavanja kliznih vrata pomoću kojih je moguće u potpunosti odijeliti prostor dnevnog boravka, kuhinje te spavaonice, a da se zapravo vizualno prostor nije ni malo zagušio. Također, kako bi uštedjeli prostor u spavaćoj sobi umjesto zida između kupaonice i spavaonice dodaju ugradbene ormare u punoj visini koji služe za pohranu, ali također simpatično skrivaju prostor kupaonice.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

Kombinacija boja u prostoru je pomalo neobična. S obzirom da je zatečena boja staje bila žuta vlasnici se odlučuju odati počast prošlosti pa samo obnavljaju isti ton eksterijera dok se ta boja u interijeru očitovala kroz namještaj u dnevnom boravku te ugradbeni ormar u spavaćoj sobi. Ostatak interijer osmišljen je u nijansama sive i bijele boje te nizom zlatnih detalja koji daju dozu luksuza. Kao što smo već napomenuli, iako pomalo neočekivano ovaj spoj boja ipak čini dobar par koji razbija monotoniju uobičajenih apartmana za odmor.

image
Boutique Homes
image
Boutique Homes

U vanjskom dijelu kuće također se mogu pronaći neki dijelovi za odmor. Zaklonjeni iza drveća u privatnom ograđenom vrtu, tu je zasjenjena pergola za objedovanje i odmor i hidromasažna kada koja jako dobro dođe nakon napornog dana u istraživanju grada. Ovisno koje je doba u godini prostor se iznajmljuje otprilike za 250 eura po noći i dostupan je na Boutique Homes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:27