Tri u jedan

Mislili ste da je vaš malen?! Predomislit ćete se kada vidite ovaj stan od samo 10 kvadrata

 EDWARD PARTNERS/
Jeste li ikad čuli za stan od 10 kvadratnih metara? Tako nešto rijetko viđamo čak i na Pinterestu!

Ali zato smo ga vidjeli u švedskom magazinu Metro.mode i rado ćemo ga podijeliti s vama. Možda nekome od domaćih iznajmljivača turističkih apartmana dobro dođe ideja kako još bolje iskoristiti, primjerice, svoju garažu za ekskluzivni turizam. Napomena za one koji misle da smo pogriješili u brojanju metara, ili za one kojima je kvadratura kao mjera nezamisliva: ako ste među takvima, znajte da je 10 kvadrata u Hrvatskoj prosječna površina za omanju garažu, malu terasu ili drvarnicu. Ali ne u Stockholmu. Ovaj vrlo skupo uređeni stan može poslužiti kao životni prostor za dvoje ljudi, te na noćenje primiti još dvoje. Pogledajmo kako.

image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/

Bijela boja vizualno širi prostor, to znamo. Ali ako pri pogledu na ovaj stan niste osjetili klaustrofobiju, za to su, vjerujemo, zaslužne dobro snimljene fotografije, a ne boja.

Fotografije je za Metro.mode snimio Edward Partners - a da je vješt, sigurno će mu priznati svaki kolega koji je ikada pokušao snimiti maleni interijer. Ali deset kvadrata! U taj prostor jedva stane potrebna fotografska oprema.

image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/

Ovo je tri u jedan: ulaz, kuhinja i platforma za spavanje. Tri različita materijala na podu – pločice u kuhinji, tepih kod ulaza i drveni pod u sobi (koja također ima i svoj tepih) razdjeljuju prostor u tri cjeline. Uzdignuti krevet ostavlja mjesta dolje i iskorištava visinu prostorije. Kako bi se drugačije smjestio veliki krevet u stan od 10 kvadrata?

image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/

U malom dnevnom boravku, koji je i blagovaonica, okrugli stol kao iz kafića posve je dovoljan za dvoje, a i velika ležaljka u donjoj etaži može se razvući u dvostruki ležaj. Eto tako u ovom stanu ima mjesta i za goste.

image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/

Velika crnobijela fotografija, ogledalo koje daje dubinu prostoru i zavjese od stropa do poda, sve to ostavlja snažan dojam, a istodobno ne guši prostor. Ujedno, ogledala i markatni ali rijetki detalji - to su uvijek preporučeni iluzionistički trikovi pri dekoraciji malih prostora. Dnevni boravak diše i zbog biljaka te se doima prozračniji upravo zato što u njemu nema puno sitnica, nego ga krasi nekoliko krupnijih predmeta.

image
EDWARD PARTNERS/
image
EDWARD PARTNERS/

Začudno djeluje relativno prostrana kupaonica, koja se nalazi kod ulaznih vrata, ispod platforme s krevetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 20:17