Mala kućica s velikim pogledom

Kućica od 18 kvadrata koja ima sve

Nakon odmora koji je proveo u skrivanju od kiše, proizvođač kamp-kućica došao je na ideju i projektirao Atlas. Opisan je kao mala kuća u hibridnom vozilu, opskrbljen sustavom za solarnu energiju, velikim prozorom i trijemom koji se odvaja i nudi poluotvoren prostor.

Nedavno završeni Atlas ima čelični okvir, drvenu unutrašnjost i sprej pjenu kao izolator. Ukupna težina se procjenjuje na 3400 kg, a unutrašnja površina na 18 četvornih metara. Podijeljen u komociju stambenog prostora u prizemlju, i manji dio u potkrovlju do kojeg se dolazi integriranim stepenicama.

U njemu mogu boraviti tri odrasle osobe i dvoje djece. Sadržaj uključuje krevete na razvlačenje, kuhinju, induktivni štednjak, hladnjak, ostavu, kupaonicu s tušem.

Trijem je njena prednost, pretvara se u veliki natkriveni prostor, izdignut od zemlje i čini kućicu pristupačnijom.

Energijom se opskrbljuje iz 640 vata solarnog sustava na krovu, za sigurnost ima i generator. Atlas ima i sistem za prikupljanje kišnice, sive i crne vode i spremište s pitkom vodom.

Početna cijena joj je 75.000 dolara.

Izvor: Atlas

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam odgovoriti u što kraćem roku.



Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 16:41