Mala, ali vrhunska

Mala kamena kuća u prirodi. Skiveno utočište od 30-ak kvadrata daleko od užurbanog grada

 LEONARDO FINOTTI
Odmor u prirodi i bijeg od užurbane svakodnevice, beskonačne zvonjave mobitela, interneta i društvenih mreža

Zvuči kao prava stvar, zar ne?

image
LEONARDO FINOTTI
image
LEONARDO FINOTTI

Zamislite...

Buđenje u kolibi okruženoj zelenilom u kojoj se ne čuje ništa osim cvrkuta ptica ili pucketanja vatre u kaminu. Iako prva asocijacija na kolibu možda nekima nije privlačna, jer takav asketski smještaj nije za svakoga, ovaj put ne govorimo o bilo kakvoj kolibi već pomno projektiranoj da se skladno uklopi u okolnu prirodu i opremljenoj prema najvišim standardima za odmor. Ideja ne manjka, a mi vam u nastavku donosimo jedan sjajan projekt male, ali vrhunski uređene kuće za odmor.

image
LEONARDO FINOTTI
image
LEONARDO FINOTTI

Kolibica površine svega 31 četvorni metar nalazi se u Petropolisu na jugoistoku Brazila, i zove se ‘Piščevo utočište’ a znači mjesto na koje se možete povući u osamu kada želite potaknuti maštu i kreativnost. Osmislili su je u uredu Architectare, a glavna inspiracija za dizajn bio je izgled špilje.

image
LEONARDO FINOTTI
image
LEONARDO FINOTTI
image
LEONARDO FINOTTI

Osnovna konstrukcija izrađena je od čeličnog okvira obloženog kamenom pronađenim u okolini, a od prostorija ima spavaću sobu, kupaonicu i malu ostavu. Iako je prilično mala, ne ostavlja dojam skučenosti. Opremljena je velikim prozorima od poda do stropa i namještajem jednostavnih linija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:43