Ugodno iznenađenje

Luksuzni apartmani u samom centru Zagreba: Potpuno drugačiji od onoga na što ste navikli

 DUŠKO VLAOVIĆ
Prvotna ideja investitora je bila da se s ovakvim apartmanima podigne razina usluge smještaja u Zagrebu

Iako je Zagreb svojom poviješću, arhitekturom i kulturom uvijek privlačio razne posjetitelje, u posljednjih nekoliko godina naš glavni grad smjestio se skoro u sami vrh najposjećenijih gradova u Hrvatskoj i to ne više u poslovnom smislu kako je to bilo inače, nego izričito u turističkom smislu. Počevši od Adventa pa do toplijih dana u godini, turistička ponuda u Zagrebu raste iz dana u dan i samim time se sve više pokazuje potreba za kvalitetnim smještajem.

image
DUŠKO VLAOVIĆ

Hrvatski brend pod nazivom Bumblebee vrlo dobro je uočio tu potrebu i odlučio se na ulaganje u osam luksuznih apartmana u samom centru Zagreba. Četiri apartmana se nalaze u ulici Baruna Trenka dok se druga četiri nalaze u Gundulićevoj. S obzirom da su se osim odlične lokacije investitori odlučili na vrhunsku ponudu tako su i uređenje ovih apartmana povjerili jednima od najpoznatijih arhitekata i dizajnera u Hrvatskoj – prva četiri spomenuta apartmana potpisuje arhitektonski studio 4UHA, dok je one u Gundulićevoj uređivao Saša Šekoranja.

Pogledajte video!

Mi smo ovom prilikom svratili do apartmana u ulici Baruna Trenka da se i sami uvjerimo o kakvom se to luksuzu priča i što gosti mogu očekivati. I moramo priznati, bili smo i više nego pozitivno iznenađeni.

image
DUŠKO VLAOVIĆ
image
DUŠKO VLAOVIĆ

U stambenoj zgradi smjestila su se tri studio apartmana i jedan jednosobni apartman, a gostima je također na raspolaganju fitness soba, sauna kao i terasa za odmor koja je opremljena udobnim namještajem od bambusa.

image
DUŠKO VLAOVIĆ
image
DUŠKO VLAOVIĆ
image
DUŠKO VLAOVIĆ

S obzirom da su se prostori smjestili u samom centru grada kada se krenulo s uređivanjem apartmana nikakva rušenja nisu bila moguća te su se arhitekti morali prilagoditi postojećem stanju koliko je god moguće. Naravno, prvi zadatak je bio prilagoditi želje investitora i postojeće stanje objekta, što je oduzelo najviše vremena, kako saznajemo, a ostali dio je išao relativno brzo i u svega devet mjeseci, zahvaljujući efikasnom izvođaču radova Resonanata cijela priča je bila završena.

image
DUŠKO VLAOVIĆ
image
DUŠKO VLAOVIĆ
image
DUŠKO VLAOVIĆ

Prvotna ideja investitora da se s ovakvim apartmanima podigne razina usluge smještaja u Zagrebu i da se stvori nešto na razini hotela s 5 zvjezdica je svakako ostvarena. Elegantne crne mat plohe koje dočekuju na samom ulazu u apartman odmah otkrivaju da vas u nastavku čeka nešto genijalno i vrhunski projektirano. I kako uranjate u prostor tako otkrivate da je ta prvotna izjava doista istinita. Uvijek dobra i provjerena kombinacija nijansi sive, crne i bijele boje na zidovima i podu prilagođava se dizajnerskom namještaju u nešto odvažnijim bojama koje koje donose život i određeni luksuz cijelom prostoru.

image
DUŠKO VLAOVIĆ

Dobar raspored koji formira prostor za dnevni boravak i ispijanje kave te moćna crna galerija koje se uzdiže iznad tog prostora i skriva bračni krevet čine ovih nekoliko kvadrata idealnim za dobar život, a kako ne bi i za fantastičan odmor u našoj metropoli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 00:39