AZIJSKA PUSTOLOVINA U ZAGREBU

Ljubičasti majmun uvest će vas u svijet u kojem će uživati sva vaša čula

 Sanja Jagatić i Bojan Zibar
Boja koja prevladava u prostoru asocira na kreativnost i spiritualnost, a majmunčić utjelovljuje nesputanost, beskrajnu slobodu džungle i znatiželju

Ljubiteljima istočnjačke kuhinje Purple Monkey dobro je znano ime. Ovaj asian fusion street food restoran posljednjih nekoliko godina oduševljava jelima koja nas okusima vode u neke daleke krajeve. Sam naziv restorana asocira na nadrealno, a u spoju simbolike ljubičaste boje i majmuna krije se i filozofija ove gastronomske destinacije. Ljubičasta boja odražava kreativnost i spiritualnost, a majmunčić utjelovljuje nesputanost, beskrajnu slobodu džungle i znatiželju.

image
Sanja Jagatić i Bojan Zibar
image
Sanja Jagatić i Bojan Zibar
image
Sanja Jagatić i Bojan Zibar

Upravo takvo nadrealno iskustvo čeka vas u Purple Monkeyju, a kuhar Tomislav Bilić poziva vas da isprobate nove okuse i uronite u egzotičan svijet slobode i divljine. Tomislav Bilić, mnogima poznat i kao Don Tom, idejni je tvorac svih kulinarskih kreacija u Purple Monkeyju. Prije negoli je profesionalno zaplivao gastronomskim vodama, bio je DJ u mnogim popularnim klubovima diljem Hrvatske, a kuhanje je tada bilo samo hobi. Međutim, u jednom trenutku zasitio se noćne atmosfere i klubova te se u potpunosti posvetio drugoj strasti, kuhanju.

image
Sanja Jagatić i Bojan Zibar
image
Sanja Jagatić i Bojan Zibar

Radio je kao kuhar u mnogim restoranima u Zagrebu i na Jadranu, a svoja znanja i vještine pokazao je i u školi kuhanja Gastronomadi. Slušajući omiljene ploče, smišljao je jela, tako da svako jelo ima i svoju glazbenu pratnju. Dok uživate u ukusnim jelima, moći ćete uživati i u playlisti po Tomislavovom izboru - i to na novoj zagrebačkoj lokaciji, u Tomašićevoj 6.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 13:48