požurite

Kupi kuću u Toskani za svega 225 kuna: Britanski bračni par prodaje svoj dom preko nagradne igre

 Jon Nurse
Dobitnik će 22. siječnja dobiti ugovor o vili u vrijednosti od 500.000 dolara i sve što dolazi s njom - bez ikakvih obaveza

Iako mnogi parovi daju veliki prioritet filantropiji, rijetki to rade na razini Jona i AnnMarie Nurse. U posljednje dvije godine par je putem nagradne igre poklonio ne jednu, nego dvije svoje talijanske vile (kuća za odmor u Toskani vrijedna 517.000 dolara i gradska kuća u Kalabriji od 250.000 dolara). Ljudi s dobitnim srećkama dobili su ugovore o kućama, plaćene troškove poreza na prijenos i pravne pristojbe, prijevoz, pa čak i kratkoročni smještaj, dok su obje strane potpisale svu dokumentaciju. Štoviše: Par 100% prihoda od nagradne igre donira Children's Society, dobrotvornoj organizaciji za mlade sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu. I na iznenađenje mnogih, par se ne zaustavlja na ove dvije kuće: U tijeku je ponuda i za treći dom – a karta za nagradnu igru košta samo 225 kuna. Da, dobro ste pročitali!

image
Jon Nurse
image
Jon Nurse
image
Jon Nurse


Svatko može otići na njihovu web stranicu i kupiti svoju srećku u nadi da će postati najnoviji vlasnik nedavno obnovljene kuće s četiri spavaće sobe i četiri kupaonice. A s obzirom na to da se vila, koja se nalazi u sjevernom dijelu brdovitog područja Toskane, može pohvaliti masivnim vrtom, bazenom i pogledima dostojnim naslovnica, prodaja karata mogla bi čak skočiti i iznad onih iz prethodne dvije nagradne igre. Srećom, za razliku od nekih drugih natjecanja u kojima su nekretnine željena nagrada, u ovom slučaju vas ne veže ništa. Jon Nurse čak je naglasio da pobjednik sa svojom novom nekretninom može učiniti što želi: može biti za osobnu upotrebu, preprodati je ili objaviti kao nekretninu za iznajmljivanje na Airbnbu.

image
Jon Nurse


Uostalom, par nije toliko zabrinut za sudbinu svojih kuća koliko za razlog zašto i imaju ove nagradne igre. Zapravo, prikupili su više od 100.000 dolara za Children's Society, donoseći svijest i prijeko potrebna sredstva zasluženim naporima. Jon priznaje: "Bili smo šokirani i rastuženi što se u 21. stoljeću djeca bore za svakodnevne potrepštine poput hrane i moraju živjeti u nesigurnim uvjetima. Samo smo htjeli pokušati pomoći i vidjeti možemo li nešto promijeniti." Jasno je da postoji vrijedan razlog za kupovinu srećke: U najmanju ruku, doprinijeli ste visoko cijenjenoj dobrotvornoj organizaciji koja koristi britanskoj djeci, a i kupili povijesni talijanski dom za samo 225 kuna.

image
Jon Nurse


U prizemlju kuće sa žutim štukaturama nalazi se obnovljena kuhinja s novim aparatima i stolom za blagovanje za osam osoba, natkrivena vanjska blagovaonica s terasom (također s prostorom za osmero) i prostrani dnevni boravak s otvorenim kaminom i dvokrevetnom kuhinjom. U druge dvije etaže nalaze se četiri spavaće sobe, od kojih sve gledaju na okolne brežuljke.

Stavimo na stranu arhitekturu inspiriranu starim svijetom, Garfagnana, koja se nalazi sjeverno od njezinih poznatijih lokacija kao što su Lucca i Pisa, još uvijek nije pod utjecajem turizma te stoji kao utočište koje je jednako čudno kao i luksuzno. Osim toga, Firenca je, na primjer, udaljena oko dva sata vožnje od imanja u Garfagnani.

image
Jon Nurse


Engleskom bračnom paru je krenulo dobro s ovim nagradnim igrama, ali ovo je njihova posljednja talijanska vila, pa je sada vrijeme da budete požurite. Osim toga, jesmo li spomenuli da je kuća potpuno opremljena svime, od okvira kreveta od kovanog željeza do starinskih lustera? Dom, koji je gotovo skriven od ulice, smješten između planina s visokim maslinama, čempresima i lješnjacima, tako je šarmantan i pun života da ćete se odmah zaljubiti u njega. Dakle, po cijeni od jedne fine večere, krenite u akciju i nabavite kartu za tombolu jer ako postoji samo jedan posao stoljeća, prilično smo sigurni da je to to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:58