Konoba Matoni

Dalmatinska kuhinja i razni meniji za vegane
Profil
Info:
Konoba Matoni
Adresa:
Prilaz braće Kaliterna 6, Split
Radno vrijeme:
ut-čet 12-22, pet-sub 12-24, ned 11-18
Cijene:
juhe od 16 kn, glavna jela 50-134 kn, čaša vina 16 kn...

U neposrednoj blizini splitske plaže Bačvice prije nekoliko dana otvorena je konoba Matoni. Vlasnik i glavni kuhar je Toni Arnerić, iskusni chef koji je u novi biznis ušao s s djevojkom Tisijom Prohić. Sam je osmislio i uređenje prostora. – Bačvice su vrlo atraktivna lokacija u centru Splita, a nakon što smo vidjeli prostor i ambijent, odmah smo znali da je to ono što tražimo. Važan faktor bio nam je i parking koji se nalazi samo dvadesetak metara od konobe – objasnio je Toni Arnerić kako je odabrao lokaciju. Ponuda hrane, kaže vlasnik, temelji se na tradicionalnim jelima pripremljenima od lokalnih namirnica i mijenjat će se sezonski, a na jelovniku se nalaze i veganska jela te nekoliko gurmanskih iznenađenja.

– Naglasak stavljamo na tjedne ponude chefa, koje će obuhvaćati mesna, riblja i veganska jela, a bit će dostupne po pristupačnim cijenama. Također organiziramo menije za domjenke od četiri slijeda, kojima cijena varira od 100 do 150 kuna – kaže Toni Arnerić. Kao specijalitet restorana izdvaja pačja prsa Divina u umaku od crnog vina i naranče, koje prate njoki s makom, od veganskih jela izdvaja Go raw, sirove lazanje s veganskom ricottom i tartufatom. – Radimo i vlastito kiselo i sušeno povrće te različite džemove. Kao poseban dodatak ponudi, postoji mogućnost dimljenja povrća, ribe i mesa te njihova serviranja – kaže chef.

Ponudu vina, kao i jelovnik, osvježavat će sezonski, a prosječna cijena butelje vina je 100 kuna, dok će ljeti dodati i ekskluzivije etikete. Vinska karta je šarolika, s naglaskom na dalmatinska, cjenovno pristupačna vina. – Naravno da tijekom sezone očekujemo povećan broj turista, no naglasak općenito stavljamo na naše, domaće goste različitih profila. Mladi, poslovnjaci, turisti, domaći, bonkulovići, velike obitelji, svi su dobrodošli – kažu mladi vlasnici restorana.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 23:53