Izvrsno uređen

Klasičan primjer dobro promišljenog uređenja. S 47,5 kvadrata ovaj stan doista obara s nogu

 ALVHEM/
Lijepo uređen interijer u kojem vlada sklad i organiziranost koju jako volimo

Funkcionalno i pametno iskorišten prostor, zanimljiva kombinacija nenametljivih, ali toplih boja i savršena tamnoplava spavaća soba odmah su nas osvojili u ovom 47 četvornih metara velikom stanu. Ovo je klasičan primjer dobro promišljenog uređenja u kojem je kuhinja glavna žarišna točka prostora i događanja, a završava u vertikalnom prostoru u kojem se nalazi spavaća soba.

image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/

Plava boja i skandinavski stil nisu baš uobičajena kombinacija. Siva, bijela i crna – jesu, i često ove ne boje srećemo u dizajnu švedskih stanova, ali plava je nešto novo. Ovaj stan u nijansama plave predstavlja skandinavski dizajn u novom svjetlu. Moramo reći da je glavna shema boja ublažena bordo akcentima, što je napravilo zaokret u ovom domu smještenom u jednoj od uspavanih četvrti Göteborga.

image
ALVHEM/

Meka baršunasta plava fotelja odmah nam je upala u oko. Ona je samo jedan mali, ali značajan detalj koji je usklađen sa slikama na zidu i stvara kolorističku dinamiku u prostoru, a koja je na koncu bitna za ugodnu kućnu atmosferu. Tu je i par lijepih dizajnerskih predmeta, poput Edison svjetiljke i stolića s mramornom pločom.

image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/

Izuzetno veliki dnevni boravak - blagovaonica, udobna spavaća soba, također prostrana i funkcionalna kuhinja, ulazni dio s garderobom, te ujedno osjećaj da u svakom trenutku ima puno slobodnog prostora, elementi su koji definitivno nisu " pravilo" u stanovima tako malih dimenzija, koliko ima ovaj s fotografija iz današnje priče.

image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/

Ne samo funkcionalne, već i dekorativne, usvojene opcije stvaraju doista lijep i "topao" prostor s dominantnim elementima modernog i retro namještaja, vrlo posebnom rasvjetom, kombinacijom plave i bordo boje na tkaninama namještaja i tekstilnim dekoracijama.

image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/

Stvaranje jedinstvenog prostora, osim spavaće sobe, u kombinaciji sa širokim stupom koji vizualno malo odvaja prostore i sa strane dnevnog boravka je ukrašen ciglom, svijetlim podom i izborom bijele i svijetlo sive za većinu pregrada zidova, kao i konfiguracija s prijeko potrebnim namještajem i nekoliko ukrasnih predmeta osnovni su elementi koji stvaraju osjećaj da je prostor puno veći i posebno osvijetljen.

image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/

Tom osjećaju uvelike pridonosi izbor da se kauč, blagovaonski stol i središnja točka kuhinjskog pulta smjeste točno na mjesto velikih prozora/balkonskih vrata.

image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/
image
ALVHEM/

Zanimljivo je da spavaća soba ima potpuno drugačiju atmosferu. Bijeli drveni pod, plavi zidovi i puno tekstila u nijansama sive boje ostavljaju dojam mediteranskog stila koji umiruje.

image
ALVHEM/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 17:04