Jednostavna i lijepa kuća za odmor

U neposrednoj blizini pješčane plaže Sakarun na Dugom otoku

U neposrednoj blizini pješčane plaže Sakarun, jedne od najljepših plaža na Jadranu u mjestu Verunići na Dugom otoku, smjestila se Villa Mira, samo sedamdesetak metara udaljena od mora. Želja vlasnika je bila stvoriti ugodno mjesto za zajednički obiteljski odmor, ali i osigurati dodatnu zaradu iznajmljivanjem objekta kada nisu tamo, u čemu su i uspjeli.

Kuća je projektirana prema idejnom projektu vlasnika i investitora Ante Jerića dok su se za uređenje interijera pobrinule sestre Slava i Ines, prema vlastitim idejama. Kuća je veličine 138 četvornih metara i sastoji se od prizemlja s prostranim dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom kao jednom cjelinom te izlaza na natkrivenu terasu i toaleta s dvjema ostavama kao drugom.

Kat kuće rezerviran je za smještaj triju spavaćih soba i dviju kupaonica te za manju terasa. Najveća posebnost kuće, što se tiče rasporeda, otvoreno je unutarnje stubište te veliki otvori s kliznim stijenama. Interijerom dominira drvo koje je dodatno istaknuto pločicama u istoj boji postavljenim u gotovo svim prostorijama osim u kupaonici i toaletu. Eksterijer kuće uređen je u autohtonom kamenu koji je najvećim dijelom s istog zemljišta. Od boja prevladava bijela, koja osim arhitekturi pridonosi otvorenosti i prozračnosti prostora koji nas je osvojio odmah. Pogledajte zašto.

Imate stan, kuću ili projekt koji želite podijeliti? Popunite obrazac u nastavku, a mi ćemo vam u što kraćem roku odgovoriti.


Odaberite nekoliko fotografija te ih stavite u .zip arhivsku datoteku težine do 5 MB.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 13:12