Interijer s puno pametnih rješenja

Moderno uređen dom od 56 kvadrata s malim budžetom

Danas vas vodimo u nedavno obnovljen stan veličine 56 četvornih metara u kojem žive majka i sin. Iza uređenja stana stoji dizajnerski studio dLUX koji je imao pune ruke posla i problema pri uređenju ovog danas simpatičnog doma. Prvi problem koji su trebali riješiti bio je nedostatak privatnosti za majku i sina koji su dijelili jednu kupaonicu. Drugi je bio loše iskorišten stambeni prostor.
Dizajneri su uspjeli riješili sve probleme unatoč vrlo malom budžetu koristeći jeftinije materijale, ali ne i manje moderna rješenja. Stan je zamišljen kao otvoren prostor, kuhinjski zid je uklonjen i stvorena je nova kupaonica. Namještaj izrađen po mjeri osmislio je dizajnerski studio s namjerom da se stanovnici bolje organiziraju. Cijeli je interijer kombinacija različitih materijala, počevši od poda izrađenog od cementa sa slojem smole na vrhu. U dnevnom je boravku bijeli zid zamijenjen žutim metalnim pločama. Kuhinja i kupaonice oživljene su šarenim i živopisanim keramičkim pločicama. Novi hodnik dobio je i nova vrata izrađena od HDF ploča koja sada štede dragocjeni prostor za razliku od konvencionalnih vrata. Kuhinjski ormari i ormarić u dnevnom boravaku izrađeni su od vodootporne šperploče, a za klupe u dnevnom boravku i kupaonici koristili si OSB ploče.
Kuhinjska radna ploha izrađena je od panela od tikovine, blagavaonica od žute pigmentirane HDF ploče, a noga od crno obojene PVC cijevi. Ovaj je stan sjajan primjer kako se i uz mali budžet interijer može urediti funkcionalno i da pritom izgleda moderno. Uvjerite se i sami.

Ako vam se svidio ovaj interijer, molimo vas da ga podijeliite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 21:22